Prima paginăActualitateRoman

Lucrările la corpul B de la „Roman-Vodă” nu se termină anul acesta

Dimensiune text

Lucrările la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” se vor termina anul viitor. Ritmul de desfăşurare a lucrărilor, dar şi defectele ascunse ale imobilului au dus la întârzieri considerabile. În plus, contractul pentru accesarea fondurilor a fost semnat abia în urmă cu un an, beneficiarul luându-şi obligaţia de a termina lucrările la 31 decembrie 2015.

Valoarea totală a proiectului este de 5.141.087,03 lei, iar contribuţia din bugetul local se ridică la 584.853,14 lei pentru achitarea cheltuielilor neeligibile şi 91.466,92 lei – contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. Banii au fost obţinuţi după ce Primăria a depus un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul Programului Operaţional Regional.

În cazul neterminării contractului până la 31 decembrie, există riscul ca Uniunea Europeană să nu mai deconteze facturile întocmite după această dată sau e posibil ca UE să fie de acord cu prelungirea cu şase luni a termenului de încheiere a lucrărilor.COMENTARII

WORDPRESS: 0