Lucrările la căminele culturale de la Icuşeşti sunt reluate după cinci ani

Dimensiune text

Cele două aşezăminte culturale se construiesc cu fonduri de la bugetul local.

Lucrările la cele două cămine culturale din satele Icuşeşti (foto) şi Băluşeşti, din comuna Icuşeşti, au fost reluate după cinci ani de la începerea lor. Iniţiativa construirii celor două cămine culturale din fonduri proprii aparţine actualei administraţii publice locale şi a venit după ce fosta administraţie a depus un proiect pentru construirea din fonduri guvernamentale a unui cămin cultural în comună, dar care a rămas la stadiul de depunere.

Actualul primar al comunei Icuşeşti, Leonard Oprea, a întocmit, în 2009, proiectele pentru construcţia a două cămine culturale în cele mai mari sate ale comunei – Icuşeşti şi Băluşeşti -, pe care dorea să le realizeze cu fonduri de la bugetul local. Administraţia publică locală a sperat că banii din bugetul local vor permite continuarea lucrărilor începute în anul 2010. Cum socoteala din sat nu s-a potrivit cu cea a guvernanţilor, primarul Leonard Oprea a fost nevoit să aştepte. „Nu am putut accesa fonduri europene, deoarece finanţări pentru aceste tipuri de proiecte se dau doar pentru modernizări de cămine culturale şi nu pentru construcţii”, a explicat Leonard Oprea, primarul comunei Icuşeşti.

Lucrările au fost abandonate când erau la stadiul de temelie. „La acest moment, la căminul cultural de la Băluşeşti lucrările sunt realizate în proporţie de 70%, iar la cel de la Icuşeşti vom monta, zilele acestea, acoperişul. Pentru aceste lucrări am alocat, în acest an, de la bugetul local, suma de un milion de lei”, a spus primarul comunei Icuşeşti.


COMENTARII

WORDPRESS: 0