Prima paginăActualitate

Lucrările din cartierele Petru Rareș și Bălcescu, aproape de final

Lucrările din cartierele Petru Rareș și Bălcescu, aproape de final

Dimensiune text

 

Între investițiile care se derulează în Roman în această perioadă se numără și lucrări de anvergură în cartierele Petru Rareș și Nicolae Bălcescu, lucrări care sunt aproape să fie finalizate, a anunțat primarul Lucian Micu în urma vizitelor periodice în teren efectuate pe șantierele din oraș.

„Lucrările din cartierele Petru Rareș și Bălcescu sunt proiecte de amploare, pe care mi le-am asumat la începutul mandatului și pe care acum le vedem că se apropie de final. În cartierul Petru Rareș, pe străzile pe care, în primăvară, le-am asfaltat, continuă modernizarea cu pavele a trotuarelor. În prezent se lucrează la trotuarele de pe strada I.L. Caragiale. Încă mai avem de finalizat asigurarea rețelei de canalizare și de preluare a apelor pluviale pe o porțiune din strada Nicolae Bălcescu, de aproape 100 de metri, unde se face conectarea fiecărei locuințe la rețeaua nouă. Estimările arată că în aproximativ o lună se va încheia și această lucrare, pentru ca apoi să trecem la asfaltarea străzii. Odată cu modernizarea infrastructurii rutiere din acest cartier, a devenit operațional și transportul public în comun în această zonă”, a precizat primarul Lucian Micu.

În cartierul Bălcescu, s-a lucrat pentru amenajarea fundației la străzile Ciocârliei, Zimbrului și Narciselor și urmează să fie asfaltate. Pe strada Cocorului s-a finalizat și lucrarea de branșare la noua rețea de apă și începe pregătirea pentru asfaltare și va urma strada Prundului. „Știu că există un grad de disconfort creat de șantiere, mai ales că înainte de asfaltare mi-am dorit să avem rețele de utilități noi, ca să nu fim nevoiți să spargem ceea ce construim acum. Totuși, fac apel la buna înțelegere a cetățenilor, care mai au puțin de așteptat și vor avea parte de o infrastructură rutieră și pietonală modernă, așa cum s-a realizat pe străzile Mărului, Tinosului, Cărămidăriei, Cânepii, Ocniței, Pescarilor, Zambilelor, Urzicii. Imediat ce alte lucrări vor avansa, vi le voi prezenta cu cât mai multe detalii, pentru că am observat, așa cum este și firesc, că cetățenii bine informați contribuie, la rândul lor, la dezvoltarea comunității”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Tudorache Vasile 10 luni

    Lucrări „aproape de final”, frumos articol; realitatea se poate vedea numai pe teren. In cartierul Nicolae Bălcescu lucrările merg foarte greu. Nu sunt executate lucrările după proiecte , cu toate branșările la utilități, corelate cu lucrările stradale și pietonale. Se dau aprobări pentru lucrări de canalizare și gaze ,verbale . Lucrările de pavare a cailor pietonale pe B-dul. Bogdan Dragoș făcute fără executarea intrărilor in locatii, revenind după executarea trotuarului și bordurarea străzii. Reporterii sunt rugați să vina acolo unde sunt lucrări pentru date concrete.