Lucrări de pregătire a drumurilor pentru iarnă

Lucrări de pregătire a drumurilor pentru iarnă

Dimensiune text

 

La această dată, Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iaşi are încheiate contracte subsecvente pentru întreţinerea de iarnă în toate judeţele arondate, fiecare secţie având asigurată baza tehnico-materială prevăzută în normative. În raza de administrare a DRDP Iaşi se lucrează acum la finalizarea acţiunilor de pregătire pentru iarnă a tuturor drumurilor naţionale, prin executarea unor lucrări de colmatare a fisurilor, igienizarea şanţurilor şi a podeţelor, înlocuirea indicatoarelor rutiere, executarea marcajelor rutiere şi altele.

De asemenea, a demarat montarea panourilor şi plaselor parazăpezi la toate punctele vulnerabile la viscoliri de pe drumurile naţionale. Astfel, în 2017 au fost continuate achiziţiile de parazăpezi începute în anii precedenţi, fiind pregătiţi pentru a fi montaţi peste 171 de kilometri de parazăpezi, din metal sau textile.

Conform DPRP Iași, în anii 2016 şi 2017 au fost turnate covoare asfaltice pe drumurile naţionale din Moldova pe o lungime de 511 kilometri, cea mai mare realizare din ultimii 27 de ani, ceea ce permite o deplasare mai rapidă şi confortabilă a autovehiculelor, dar care, pe timp de iarnă, asigură şi condiţii mult mai bune pentru circulaţia în deplină siguranţă pe noul carosabil.

O atenţie deosebită este acordată şi în acest an sistemelor GPS de monitorizare a utilajelor participante la activităţile de deszăpezire, atât ale prestatorilor, cât şi ale DRDP Iaşi. De altfel, această măsură a fos implementată şi deja ajută substanţial pe conducătorii sistemului de deszăpezire la luarea unor decizii eficiente şi în timp foarte scurt.

„Suntem pregătiţi, în acest moment, să facem faţă condiţiilor de iarnă, atât cu materialul antiderapant, cât şi cu utilajele, unele dintre ele sunt noi, achiziţionate recent. Trebuie să apreciez sprijinul substanţial de care ne bucurăm noi, drumarii din Moldova, din partea autorităţilor judeţene, în primul rând prefecturile şi consiliile judeţene, dar şi din partea ISU, Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei”, afirmă inginer Ovidiu Laicu, directorul regional general al DRDP Iaşi.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0