Lucrări cu probleme pe străzile din Roman

Dimensiune text

Mai mulţi romaşcani au reclamat lucrările efectuate pe străzile cuprinse în Proiectul Major derulat de ApaServ. Acolo unde lucrările s-au terminat, terenul nu a ajuns la starea iniţială. În altă parte a oraşului, proiectul nu ţine cont de particularitatea terenului. 

canalizare 01Romaşcanii sunt nemulţumiţi de lucrările care se efectuează în oraş, în cadrul Proiectului Major de extindere a reţelei de apă şi canalizare. În municipiul Roman, contractul prevede extinderea reţelelor de canalizare în cartiere de la periferia oraşului, precum cartierul Nicolae Bălcescu sau cartierul Petru Rareş. De când au început lucrările, au existat discuţii, din diferite motive: localnicii erau nemulţumiţi de mizeria creată şi de accesul dificil către şi dinspre curţi în stradă, iar autorităţile locale au reclamat, în mai multe rânduri, întârzierile faţă de termenele de execuţie asumate iniţial, prin contract.

În cartierul Nicolae Bălcescu, lucrările sunt aproape gata, pe cele mai multe străzi existând, acum, reţele de canalizare – prin Proiectul Major derulat de ApaServ – şi reţele de apă – printr-un proiect cu fonduri guvernamentale, accesat de Primăria Roman. Pentru romaşcanii care locuiesc pe strada Ocniţei, existenţa reţelelor nu reprezintă motiv de bucurie, din cauză că drumul devine o mlaştină la prima ploaie. Oamenii au reclamat starea drumului de mai multe ori, dar, acum, sunt şi mai revoltaţi, pentru că lucrările sunt terminate. Situaţia nu este mai bună nici pentru cei care vin ocazional în zonă. „Atunci când primesc comenzi de pe această stradă, vin până în capătul străzii şi mă orientez la faţa locului dacă pot intra. Când plouă, îi rog pe clienţi să vină la intersecţie. Dacă eu intru cu maşina pe stradă, rămân împotmolit acolo”, a spus un taximetrist romaşcan.

canalizare 02

„Au mai fost discuţii despre strada Ocniţei. Acolo, constructorul are obligaţia de a aduce pământul la starea iniţială şi ştiu că s-a completat cu pământ şi cu balast, dar probabil că pământul s-a tasat şi mai trebuie intervenit. Vom discuta cu constructorii şi vom solicita să intervină, pentru ca drumul să fie practicabil”, a afirmat Cristian Buzdugan, şeful Regionalei Est a Companiei judeţene ApaServ.

Lucrări care nu ţin cont de condiţiile din teren

În cartierul Petru Rareş, acelaşi proiect, alte probleme. Romaşcanii care locuiesc pe strada Dr. Ghelerter au reclamat la Primărie că reţeaua de canalizare ridică prea mult nivelul străzii, iar consecinţa va fi că toată apa se va scurge în curţile lor.

canalizare 04„La sesizarea unor cetăţeni, am luat legătura cu conducerea ApaServ, legat de nivelul canalizării din strada Dr. Ghelerter. Am rugat să fie dispusă oprirea lucrărilor pe această stradă, întrucât canalizarea stradală ar fi fost deasupra canalizării caselor, iar drumul s-ar fi înălţat cu 30 de centimetri, ajungând la partea superioară a temeliei gardurilor. Am verificat în teren acest lucru şi se confirmă ceea ce spun cetăţenii. M-am adresat ApaServ, pentru stoparea lucrărilor şi chemarea proiectantului, astfel încât să fie găsită o soluţie acolo. Nu putem, efectiv, să facem lucrarea, pentru că aşa prevede proiectul, fără să ţinem cont de condiţiile din teren”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Reprezentanţii companiei ApaServ au explicat că, în cazul în care nu se va găsi altă soluţie, reţeaua de canalizare va trebui îngropată mai adânc decât nivelul prevăzut acum în proiect.


COMENTARII

WORDPRESS: 0