Prima paginăActualitate

Lucrarea de la conducta de apă de la parcarea etajată rămâne „descoperită”

Lucrarea de la conducta de apă de la parcarea etajată rămâne „descoperită”

Dimensiune text

 

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la avaria produsă la conducta principală de alimentare a orașului cu apă situată în imediata apropiere a parcării etajate de la Piața Centrală, însă spărtura în carosabil nu a fost nici până acum astupată. Zona este protejată și va continua să rămână așa, spun autoritățile, până când cei de la compania de apă vor găsi o soluție pentru devierea magistralei.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții ApaServ, de comun acord, am stabilit ca acea avarie de la Piața Centrală să rămână descoperită. ApaServ aşteaptă un expert de la Iași pentru a stabili modul de deviere a conductelor de sub parcarea etajată. Compania județeană va devia conductele de apă ce nu erau evidențiate în schițe la momentul avizului favorabil pentru lucrarea de construire a parcării. Până la soluția oferită de expert, zona va rămâne descoperită”, a declarat primarul Lucian Micu.

Avaria produsă la magistrală a lăsat orașul fără apă pentru aproape 17 ore. Ulterior, Prefectura Neamț a efectuat un control la Primăria Roman și la ApaServ și a concluzionat că administrația publică locală a construit, în mod voit, parcarea pe conducte, deși reprezentanții Primăriei au depus documentele care atestă faptul că, la momentul avizului favorabil din partea ApaServ, pe schița de proiect nu era semnalată nicio conductă de alimentare cu apă. Mai mult, conducta avariată se află înafara construcției.

Chiar dacă problema a fost remediată, primarul Lucian Micu spune că va contesta procesul verbal realizat de Prefectură în urma verificărilor efectuate după momentul avariei, considerând că nu este corect ca Primăria Roman să-și asume „vina” pentru o eroare a companiei de apă și pentru faptul că rețelele de apă și canalizare din oraș sunt foarte vechi și necesită înlocuire.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0