Prima paginăSport

Lucică Cucoş nu-şi mai pregăteşte elevele la Slănic Prahova

Dimensiune text

Elevii săi au posibilitatea să facă antrenamente acasă, la Roman, la începutul anului.

Antrenorul Lucică Cucoş şi Roxana Perie

Antrenorul Lucică Cucoş şi Roxana Perie

Până la începerea competiţiilor din acest an, antrenorul emerit Lucică Cucoş a considerat că este mai bine ca pregătirea sportivilor de care se ocupă, în special surorile Bianca şi Roxana Perie, cele care au luat medalii la campionate mondiale, europene, balcanice, naţionale, să aibă loc la Roman. Cucoş a renunţat la pregătirile anuale de început de an, cel puţin ale Biancăi, de la Slănic Prahova, acolo unde se regrupează lotul naţional de aruncători. Decizia nu a fost greu de luat, mai ales că la nivelul conducerii Federaţiei Române de Atletism nu mai există înclinaţie spre antrenamentele subterane. Oricum, antrenorul romaşcan era supărat, la un moment dat, că elevele sale ar trece sub altă oblăduire. Deocamdată, la nivel de campionat naţional, la întrecerile din acest an, Bianca şi Roxana sunt înscrise la medalii.

Bianca, Roxana şi ceilalţi discipoli ai lui Lucică Cucoş vor face antrenamente, în continuare, pe stadionul „Constantinescu Nehoi” şi în sala Clubului Atletic Roman, până la începerea competiţiilor de aruncări lungi de iarnă şi primăvară. Nu este o noutate că elevii lui Lucică Cucoş s-au pregătit încă din toamnă, de cel puţin două luni, în Roman.

Roxana Perie, cea care a avut probleme la menisc, are ca obiectiv principal, în primă fază, realizarea baremului pentru participarea la întrecerile Campionatulului Mondial de Atletism, juniori, competiţie care va avea loc în Statele Unite ale Americii. „An de an, cei mai buni sportivi atleţi ai României, în special cei de la probele de aruncări, începeau din ianuarie cu cantonamentul de la Slănic Prahova, subteran, stagiu de pregătire care presupune mai mult acumulări şi mai puţin tehnică. S-a renunţat la acest obicei, din partea Federaţiei. Dacă va fi bine sau nu se va vedea ulterior. În fiecare an există concursuri mari. 2014 nu este an olimpic, dar are în calendarul său competiţii importante la juniori. În Roxana îmi pun nădejde la mondiale. Deocamdată, trebuie să se refacă şi, apoi, să-şi facă baremul pentru concursul numărul unu, cel de la Eugene, în Statele Unite, din perioada 22-27 iulie. Mai mult, sper să luăm şi medalie acolo”, a zis Lucică Cucoş, care a continuat: „Bianca va concura la Cupa Europei şi la Campionatul European. Bineînţeles, vrem clasări cât mai bune, pe podium”.

Până atunci, Bianca se va „încălzi” într-ale rezultatelor la naţionalele de aruncări lungi de la Arad, în perioada 4-5 martie, după care va avea examen mai greu la Leiria, în Portugalia, cu prilejul întrecerilor de la Cupa Europei la aruncări lungi, din 15 şi 16 martie. Competiţia cea mai importantă din acest an pentru Bianca Perie va fi Campionatul European, individual, din Elveţia, cel care va avea loc la Zurich, în zilele 12-17 august.

COMENTARII

WORDPRESS: 0