Prima paginăPolitica

Lucian Micu și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Lucian Micu și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Luni, 16 noiembrie, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunțat demisia din funcția pe care a deținut-o timp de câteva săptămâni, în urma incendului de sâmbătă seară de la secția ATI a unității medicale, în care zece pacienți și-au pierdut viața, iar mai multe cadre medicale a fost rănite.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au transmis declarația de presă a lui Lucian Micu, pe care v-o prezentăm în continuare:

„Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.

Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine.

Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea.

Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • Stan Liliana 4 luni

  Un gest a unui Om cu o mare constiinta umana, alaturi de durerea familiilor indurerare. Dorim ca adevarul sa iasa la iveala si astfel cei implicati cu adevarat in aceasta manipulare politica sa aiba bunul simt fata de familiile indurerate si sa-si dea demisia… Respect d-lui Micu!!

  • Gregor Samsa 4 luni

   Stimată doamnă,
   Doriti un adevăr confortabil? Un om admirabil, cu o umană constiinta nu este un întotdeauna si un bun manager. La fel cum Papa nu este stomatolog.

  • Gregor Samsa 4 luni

   Stimată doamnă,
   Dacă doriți un adevăr convenabil il aveti deja. Un om cu o înaltă conduita morală nu este intotdeauna si un bun manager. La fel cum Papa nu poate fi si stomatolog decât după studii de specialitate.

 • Vasile 4 luni

  Micu este ultima victima a lui leureanu.

  • Gregor Samsa 4 luni

   Victime sunt sărmanii oameni care au ars în spital.

  • escu 4 luni

   nu vasile, micu este,speram, ultima victima a lui arsene……dar ce-si face omul cu mana lui…..

   • Vasile 4 luni

    Următoarea victima a lui leureanu l este domnul Cozmanciuc. Vom trai și vom vedea.

 • Cristian 4 luni

  Din pacate, au murit oameni nevinovati, oameni bolnavi care au venit la spital sa se vindece de covid si au plecat in nefiinta dupa o tragedie! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Cei responsabili, nu cred ca vor fi trasi la raspundere pt. ca „o mana o spala pe cealalta” dar, ai vor avea pe constiinta pe acesti oameni nevinovati!