Prima paginăSport

LPS Roman este aproape de calificarea la turneele semifinale

Dimensiune text

După o întrerupere de mai bine de o lună și jumătate se reia și campionatul de handbal feminin, juniori II. Seria B, din care face parte și echipa Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de antrenorul Ioan Holban, are în calendar turneul al patrulea.

 

 

Acesta, programat inițial să înceapă în 2 februarie, va lua startul o zi mai tîrziu, dar tot în organizarea HC Buhuși, urmînd deci a se desfășura în perioada 3-5 februarie.

După încheierea a două dintre precedentele trei turnee, de la Tîrgu Neamț, Bacău și Piatra Neamț, Comisia de Competiții de la Federația de Handbal a invalidat o parte dintre rezultate, penalizînd și echipele implicate, între care și LPS Roman, pentru nerespectarea anumitor cerințe.

S-au reanalizat, apoi, meciurile respective și s-a revenit asupra unora dintre decizii, astfel că echipa romașcană ocupă acum locul secund în grupă, după ce i-a fost validat unul dintre rezultatele de pe teren, schimbat în defavoarea sa la „masa verde”.

Astfel, lucrurile au reintrat în normal și echipa romașcană, deși rămasă cu un punct penalizare, și-a recîștigat postura de favorită la unul dintre locurile I sau II, ce permit accederea la turneele semifinale. Antrenorul Ioan Holban, cu aproximativ același lot, dar la junioare III, s-a calificat, în sezonul precedent, la turneul final și dă în continuare asigurări că nu va rata calificarea la turneele semifinale în acest sezon.

 

 

Programul echipei romașcane în turneul de la Buhuși: meciuri cu CSȘ Bacău și LPS Piatra Neamț – vineri (3 februarie), cu HC Buhuși – sîmbătă, cu CSȘ Tîrgu Neamț – duminică.

Lotul romașcan este format din: Anca Suceu, Corina Martin (portari) – Anca Oancea, Diana Căruntu, Ana Lungu, Loredana Vartic, Bianca Ene, Ștefania Bălăceanu, Iosefina Balint, Rebeca Roșca, Elena Liță, Alina Dima, Cosmina Vasiliu, Ramona Sandu, Ana Maria Cazacu, Diana Bostan, Anca Marian, Georgiana Roiu, Nadia Bercuță. Oancea, Vartic și Balint se pregătesc la Centrul Național de Excelență de la Rîmnicu Vîlcea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0