LPS Roman conduce în campionatul de baseball, la seniori

Dimensiune text

Antrenorul Marius Țocu s-a reorientat în ce privește țelul în acest campionat: vrea titlul național, nu medalie de argint.

 

 

Prima etapă a campionatului național de baseball, seniori, s-a disputat la Gherăești și a avut la start patru echipe, CS Royals Suceava, Leaders Călărași, Atletico Alexandria și LPS Roman. Echipa romașcană, condusă de antrenorul Marius Țocu, a reușit două victorii și a terminat un joc cu înfrângere la limită, ceea ce i-a permis să se instaleze pe locul I, nescontat de tehnicianul romașcan.

LPS Roman a învins cu 14-4 Royals Suceava în primul meci, după care a învins și Leaders Călărași, cu 12-2. În această conjunctură, LPS Roman avea marea șansă de a învinge campioana, Atletico Alexandria, pentru a se detașa în fruntea clasamentului. Nu s-a realizat acest lucru. LPS Roman a pierdut la limită, 1-2, disputa cu Atletico, dar a terminat în frunte primul turneu al competiției, întrucât și echipa din Teleorman a pierdut, 7-8, meciul cu Royals Suceava.

Ca urmare a rezultatelor înregistrate în competiția de la Gherăești, prima dintre cele două câte sunt cuprinse în ediția 2013 a naționalelor de seniori, clasamentul se prezintă astfel:  1. LPS Roman – 5 puncte, 2. Atletico Alexandria – 5 puncte, 3. Royals Suceava – 5 puncte, 4. Leaders Călărași – 2 puncte.

„În baseball nu este ca la fotbal. La egalitate de puncte, criteriul pe baza căruia se face departajarea este numărul de puncte primite în timpul unei partide sau al mai multora. Spre exemplu, o înfrângere cu 1-2 este mai bună decât una cu 2-3. La fotbal e invers. De aceea, LPS Roman este pe locul I, având mai puține puncte primite. Altfel, dacă la începutul campionatului ne gândeam la poziția a doua, considerând că echipa din Alexandria este favorită la câștigarea unui nou titlu, acum vrem să atacăm cu toată nădejdea și să cucerim reduta pe care scrie locul I. Rezultatele din prima fază a competiției ne motivează. În ultimii ani am fost mereu pe podium, pe a doua sau a treia treaptă, dar nu pe cea dintâi. Este un moment favorabil. În același context, urmează să «repatriem» doi sau trei jucători din afară pentru a ne întări lotul. Trebuie să prindem forma cea mai bună în septembrie, la Alexandria, unde va avea loc turneul final”, a declarat antrenorul Marius Țocu.

Echipa de seniori a LPS Roman: Marius Onofrei, Marius Pintilii, Sergiu Susanu, Bogdan Crețulescu, Alexandru Vîrgă, Liviu Țocu, Marian Iacob, Sergiu Dămoc, Viorel Minac, Robert Fechită, Vasile Baciu, Dinu Vlad și Marius Țocu.

Pe de altă parte, la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc, la Tîrgu Neamț, turneul al doilea din campionatul juniorilor II, cu LPS Roman a doua clasată după primul turneu.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0