Lotul HCM Roman este aproape definitivat

Conducerea clubului romaşcan mai este în discuţii cu trei jucătoare.

Lotul echipei de handbal feminin HCM Roman se va reuni la începutul lunii viitoare, într-o nouă alcătuire, nu neapărat mult diferită de cea pe care a avut-o la finalul sezonului 2014 – 2015, unul în care gruparea romaşcană a obţinut cea mai bună clasare în Liga Naţională de la începuturi şi până acum: locul al patrulea. La această cea mai bună poziţie ocupată în campionatul intern se adaugă şi o a doua participare, consecutiv, în cupele europene. În toamnă, HCM Roman, formaţie condusă de pe banca tehnică de Florentin Pera şi Viorel Lazăr, va juca în Cupa EHF. În sezonul precedent a jucat în Cupa Cupelor şi a ajuns până în optimile de finală. Anterior, în ediţia 2006 – 2007, a evoluat în Challenge Cup şi a ajuns până în semifinale. O nouă provocare este cea din Cupa EHF, poate că şi mai mare decât cea din sezonul precedent al cupelor europene.

Trei nume noi în lot

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a anunţat, luni, echipa cu care HCM Roman va începe pregătirile de vară şi întrecerile, internă şi externă, lot stabilit după discuţiile şi negocierile dintre conducerea clubului romaşcan, al cărui preşedinte este Lucian Micu, şi jucătoare. În mare parte, jucătoare care au evoluat în anii trecuţi sau în sezonul precedent la HCM Roman şi-au prelungit contractele. Sunt şi noutăţi, trei fiind handbalistele care n-au mai jucat până acum în formaţia romaşcană. De altfel, Lucian Micu a spus în mai multe rânduri, pe parcursul campionatului precedent, că nucleul de bază va fi păstrat. Componenţa actuală a lotului:

1. Tereza Ludmila (Tamaş) Pîslaru – portar (n. 28 aprilie 1982, în Roman). A mai jucat la LPS Roman, Fibrexnylon Săvineşti, Silcotub Zalău, Oltchim Râmnicu Vâlcea, RK Zajecar (Serbia), HCM Roman. În sezonul precedent n-a jucat deoarece a devenit, pentru a doua oară, mămică. Printre altele, a fost dublă campioană mondială la junioare, în Germania şi Franţa, a luat trofeul campioanelor în 2007, a fost ocupantă a locului I la Cupa Mondială, a fost campioană naţională a României de şase ori, a fost vicecampioană mondială la seniori la Sankt Petersburg (Rusia), a câştigat de două ori Supercupa României şi de trei ori Cupa României, dublă medaliată cu aur în Serbia.

2. Viktoryia Tymoshenkova – portar (n. 4 noiembrie 1983, Liov, Ucraina). A jucat în campionatele naţionale din Ucraina, Rusia, Turcia, România şi a devenit campioană naţională în Ucraina şi Rusia. A mai jucat la Istanbul Maltepe (Turcia), Dinamo Volgograd (Rusia), HC Galychanka Liov (Ucraina). Cu toate aceste echipe a participat în cupe europene: EHF, Cupa Cupelor, Challenge Cup. Componentă a lotului naţional al Ucrainei. În sezonul precedent a jucat tot la HCM Roman.

3. Andreea Polocoşer – portar (n. 15 iunie 1991, Suceava). A mai jucat la LPS Suceava, Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Oţelul Galaţi, Oltchim, HCM Roman, CSM Ploieşti. Finalistă în Cupa României, participantă în cupele europene.

4. Andreea Ștefania Dincu – extremă dreapta (n. 13 iulie 1990). A mai jucat la CSȘ Constanţa, Tomis Constanţa, CSM Ploieşti.

5. Oana Alina Chitacu – extremă dreapta (n. 12 august 1986, Odobeşti). A jucat la LPS Focşani, CS Oltchim, Dunărea Brăila, CSM Ploieşti, SCM Craiova, Detate Deva. Campioană naţională la juniori I, participantă în cupele europene cu Dunărea Brăila şi HCM Roman.

6. Raluca Iuliana Agrigoroaei – pivot (n. 19 iulie 1983, în Bacău). A jucat la Silcotub (HC) Zalău, Oltchim, Știinţa Bacău, HCM Buzău. Dublă campioană naţională cu Oltchim şi cu HC Zalău, campioană naţională de junioare cu HC Zalău, campioană mondială la junioare, vicecampioană naţională cu HC Zalău, vicecampioană mondială la senioare în 2005 la Sankt Petersburg.

7. Ana Maria Iuganu – extremă stînga, inter (n. 25 februarie 1990 la Roman). Participantă la Campionatul European de tineret din Ungaria, calificări la campionatele europene şi mondiale, componentă a loturilor naţionale de la juniori la seniori. Participantă în cupele europene.

8. Carmen Dumitriţa Stoleru – inter, centru (căpitanul echipei). S-a născut la Piatra Neamţ în 11 octombrie 1986. A început handbalul la 12 ani, la LPS Piatra Neamţ, cu profesorul Dan Valentin. A mai jucat la HCF Piatra Neamţ. Medalii la campionatele naţionale de juniori, semifinalistă cu HCM Roman în Challenge Cup.

9. Diana Mihaela Druţu – inter dreapta (n. 1 mai 1987 la Galaţi). A mai jucat la Oţelul Galaţi, Dunărea Brăila, Corona Braşov, Neptun Constanţa, CSM Ploieşti. Medaliată cu bronz în campionatul naţional, convocată la lotul naţional de seniori.

10. Jasna Toskovic – inter dreapta (n. 16 martie 1989, la Podgorica, Muntenegru). Participantă în cupele europene, inclusiv în Liga Campionilor. A jucat la Petrol Bonus Podgorica, HC Naissa Nis (Serbia), ENSKE Bekescsaba (Ungaria), Issy Paris Handball (Franţa). Campioană naţională în Muntenegru şi Franţa, componentă a lotului naţional din Muntenegru participant la campionate europene şi mondiale.

11. Lăcrămioara Cîlici – extremă stânga (n. 16 august 1990, la Galaţi). A mai jucat la Galaţi şi la Știinţa Bacău. Participantă în cupele europene cu HCM Roman.

12. Mirela Vîlcu – pivot (n. 5 mai 1991, la Galaţi). A mai jucat la Galaţi şi la Știinţa Bacău. Componentă a HCM Roman din sezonul precedent.

13. Anca Caramalău – pivot (n. 26 decembrie 1997, în Bacău). A mai jucat la LPS Roman.

14. Andreea Bianca Enescu Tâlvâc – centru, inter (n. 4 ianuarie 1981, Sibiu). A mai jucat la Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Constanţa. Campioană naţională cu Oltchim, participantă în cupele europene, golgheter al Ligii Naţionale în campionatul trecut.

15. Loredana Elena Vartic – centru (n. 2 iunie 1996, Roman). A mai jucat la LPS Roman, s-a pregătit şi la Centrul de Excelenţă Râmnicu Vâlcea. Componentă a lotului naţional de tineret.

16. Irina Glibko – inter stânga (n. 18 februarie la Odessa, Ucraina). A mai jucat în Ucraina şi la CSM Bucureşti, în echipe care au devenit campioane naţionale. Componentă a naţionalei Ucrainei participantă la CE şi CM.

Au plecat de la HCM Roman: Paula Vişan, Ana Maria Horobeţ, Daniela Crap, Daniela Băbeanu, Gabriela Mihalschi şi Radostina Genkova.

Discuţii pentru legitimarea altor jucătoare

„În aceste zile, conducerea clubului romaşcan poartă discuţii cu două jucătoare tinere pentru integrarea lor în lotul HCM. Este vorba despre Ionela Petronela Ciobanu, o extremă dreapta de la CSȘ Bacău care se pregăteşte la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, dar şi despre Alina Oancea, inter stânga, de la LPS Roman, în al doilea caz fiind vorba despre realizarea unei duble legitimări. Cu aceasta, echipa HCM Roman s-ar închide. Ar putea să mai fie şi o surpriză, dar nu pot fi făcute afirmaţii până nu vor fi certitudini. Avem, în acest moment, o echipă cu media de vârstă de 26,7 ani. Urmează un campionat greu şi o nouă participare în cupele europene. La începutul lunii viitoare va avea loc convocarea lotului. Urez mult succes echipei şi, bineînţeles, antrenorilor Florentin Pera şi Viorel Lazăr”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul Romanului şi preşedintele de onoare al HCM Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • grosu mihai 4 ani

    Felicitari pt echipa, pe cand tribune? Cisnadie la 14000 locuitori are sala de 1000 locuri.
    sunt insuficiente cele 390 ale noastre

  • clement 4 ani

    avem cea mai mica sala din liga nationala.. pana si sebesul are sala de 600 de locuri.