Locuri de muncă în Spania şi Portugalia

Dimensiune text

Selecţia pentru oferta din Portugalia se va organiza în ianuarie 2016 la Roman.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ are în evidenţă două oferte de locuri de muncă sezoniere în agricultură, pentru anul 2016, în Portugalia şi Spania.

Oferta de muncă în Portugalia este pentru muncitori necalificaţi în agricultură, la culesul zmeurei, şi cuprinde 400 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Cele trei firme portugheze – JBI Group, Hubel Agricola şi Agrivabe – oferă contracte de muncă de cel puţin două luni, începând cu luna februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator contra unei sume de 1 euro pe zi. Angajatorul va mai asigura plata transportului dus-întors în Portugalia, urmând ca din primele salarii ale angajaţilor să-şi deducă cheltuielile de deplasare. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, corespunzătoare a cinci zile lucrătoare. Salariul de bază lunar variază între 505 şi 724,94 de euro brut pe lună, putând să crească odată cu orele lucrate suplimentar. Se caută persoane cu experienţă în agricultură, fără antecedente penale şi care au cunoştinţe de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 21 decembrie 2015.

Selecţia pentru această ofertă se va organiza în ianuarie 2016, la Roman.

Oferta de muncă în Spania este pentru muncitori necalificaţi în agricultură, la cules de căpşuni, şi cuprinde 800 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Firma spaniolă Surexport oferă contracte de muncă de aproximativ trei luni, începând cu a doua jumătate a lunii februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, cu o pauză de o jumătate de oră şi 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile. Programul începe în primele ore ale dimineţii. Ziua a şaptea de odihnă poate să nu coincidă cu duminică. Salariul oferit este de 40 de euro brut/zi, plătibil la două săptămâni, prin transfer bancar. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Această ofertă de muncă se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 31 decembrie 2015. Selecţiile pentru această ofertă se vor organiza în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016, la Craiova, în judeţul Dolj şi la Călăraşi.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Neamţ interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Neamţ, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.COMENTARII

WORDPRESS: 0