Articol publicat în data de: lun, 21 Noi 2016
Sport | de către Claudia MateiLocul I la Suceava pentru șahistul romașcan Bogdan Sava

 

Duminică, 20 noiembrie, romașcanul Bogdan Sava a participat la un concurs de șah rapid la Suceava, organizat de clubul local de șah și care s-a desfășurat la Suceava City Mall. Bogdan Sava s-a clasat pe locul I.

Au participat 17 jucători, cu și fără clasificare sportivă, pe durata a șapte runde, cu timp de gândire 15 minute pe jucător. Bogdan Sava a câștigat șase partide și a pierdut doar una, cu ocupantul locului 3 – jucătorul numărul 1 din Suceava – Sebastian Pavel.

„Cele mai dificile partide au fost cu Eduard Pădurariu (12 ani, marea speranță a șahului sucevean), unde am câștigat la timp, când îmi mai rămăseseră doar 4 secunde, cu Cristian Rațiu (locul 2), unde, deși eram pierdut pe tablă, adversarului i se terminase timpul, eu rămânând cu două secunde, și cu Pavel Sebastian. Au participat cei mai buni șahiști din Suceava, Botoșani precum și trei specialiști din Pașcani la șahul rapid. Parte din premii au constituit-o trei «informatoare» șahiste iugoslave din 1985, cărți de referință în istoria literaturii de specialitate, transmise la generația tânără de cea octogenară. Maestrul Andrei Ghilea, la 81 ani, este patriarhul șahului sucevean și animatorul scenei șahiste de jumătate de secol, un arbitru atent și destoinic. Sâmbătă s-a desfășurat și competiția de copii, tot de șah rapid, cu o bună participare. M-a bucurat că printre cumpărătorii din mall au fost familii cu copii care au zăbovit în preajma partidelor de șah”, a declarat șahistul romașcan Bogdan Sava.

sava-bogdan-21-nov

 

 

Știrea are 4 comentarii
Lasă un comentariu mai jos
 1. iulian spune:

  wow!!ai primit ”premii de epoca”..pacat!!!oricum….felicitari Bogdan!!!!

 2. Bogdan Sava spune:

  ”Parte din premii…”
  Alta parte se vede la cel din dreapta
  Mersi, Iuliane. Duminica asta merg iar, poate vii

  • iulian spune:

   felicitari ptr ”TOAMNA SAHISTA ROMASCANA”…o dovada ca daca doresti, mai poti inca revitaliza sahul romascan!!!regret ca nu pot participa la urmatorele competitii cel putin pana la sarbatorile de iarna….dar va doresc succes atat tie cat si tuturor jucatorilor romascani!!!!!!

 3. unu spune:

  felicitari pentru premiu și pentru caracterul neofilit de politic ca la trepadusii din echipa Marelui Sef

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>