Locul de joacă de la Marom va fi modernizat și va fi păzit

Locul de joacă de la Marom va fi modernizat și va fi păzit

Dimensiune text

 

Locul de joacă din zona Marom a stârnit patimi și s-au creat, ca de obicei, două, ba, chiar, trei tabere. Părinții copiilor vor un alt loc de joacă, în aceeași zonă, unii locatari din această nouă zonă nu vor, iar locatarii din zona unde este acum locul de joacă nu îl mai vor. Primarul Lucian Micu a fost în teren de mai multe ori, vorbind cu fiecare parte, mai ales că la întâlnirile organizate pe această temă fie au venit doar părinții, fie doar locatarii nemulțumiți de noua idee.

După vizitele în teren, primarul Romanului a stabilit că va asigura ordinea și liniștea la locul de joacă deja existent și nu va mai realiza un alt spațiu, astfel încât să nu fie nevoie de o altă investiție, plus de distrugerea uneia deja existente. Actualul spațiu de joacă va fi modernizat, are camere de supraveghere și un polițist local se va asigura că adulții iresponsabili nu îi vor deranja pe părinții cu copii.

„Începând din această săptămână, împreună cu colegii de la Direcția pentru Servicii Edilitare, vom începe lucrările de reamenajare a locului de joacă de la Marom, acolo unde, pe lângă suprafața de protecție pe care dorim să o amplasăm, vom moderniza și aparatele care sunt în incinta locului de joacă, și, deși avem montată o cameră de luat vederi în zonă, vom avea și un polițist local în zonă, mai ales după-amiaza, atunci când am avut reclamații că sunt persoane care nu știu să respecte o anumită conduită în locurile de joacă. Chiar am recomandat Poliție Locală toleranță zero față de aceste comportamente antisociale care privesc fumatul și aruncatul chiștoacelor pe jos, nu neapărat în locurile de joacă, dar cu precădere în locurile de joacă, mâncatul semințelor, consumul de băuturi alcoolice, care să fie tratate cu maximă prioritate și cu amendă, fără a mai fi aplicate avertismente. E păcat, pentru că aceste locuri de joacă dorim să le facem pentru copii și nu îmi doresc ca persoane iresponsabile să le distrugă sau să cauzeze aceste mizerii la locurile de joacă. De aceea vom fi foarte atenți și vom sancționa toate aceste comportamente care deviază de la normele bunului simț”, a declarat primarul Lucian Micu.

În urmă cu o lună, peste 30 de părinți s-au întâlnit cu edilul și au propus amenajarea unui alt loc de joacă pe spațiul verde de la aleea ce duce dinspre parcarea de la fosta Centrală Ciupercă spre grădinița cu program prelungit. La câteva zile, un alt grup de cetățeni în vârstă au discutat cu primarul Micu și au cerut să aibă parte de „liniște la bătrânețe”. Nici părinții nu au dorit alt spațiu, cum ar fi cel din imediata vecinătate a blocurilor unde locuiesc ei. Primarul Micu spune că în aceste condiții, demolarea unui loc de joacă și amenajarea altuia în aceeași zonă ar fi o risipă de bani. „Nu sunt semnături din zona respectivă unde se dorea amenajarea. Sunt de la asociație. Una e asociația, și alte e zona respectivă. Trebuie să căutăm soluții, pentru că eu nu sunt adeptul distrugerii unor investiții care deja s-au făcut în zonă. Dacă putem eficientiza o activitate și putem, prin aceste măsuri pe care le-am luat, să eliminăm disconfortul pe care îl aveau acele persoane, eu cred că vom avea o soluție foarte bună până la urmă, dar, în primul rând, trebuie să încercăm”, a mai spus primarul Micu.

De principiu, în unele zone ale orașului, dar destul de însemnate, există disensiuni între vecini, în special pentru amplasarea locurilor de joacă sau a băncilor, motivul principal fiind acela că acestea sunt utilizate, la ore târzii, de persoane care tulbură ordinea și liniștea publică.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0