Locatarii blocurilor ANL vor sta cu apa-n casă la iarnă

Dimensiune text

O mai veche problemă a acoperișurilor blocurilor ANL va fi rezolvată de municipalitate în anul 2013, după încă o iarnă în care locatarii se vor „înarma” cu lighene pentru a colecta apa care se scurge prin tavanul locuințelor.

 

 

Reprezentanții Primăriei Roman au stabilit că modul în care acoperișurile au fost proiectate este cauza infiltrațiilor și, în consecință, au decis să caute un arhitect care să găsească o soluție la problema locatarilor.
Din această săptămână, am solicitat Direcției de Urbanism să găsească un arhitect și un proiectant care să stabilească o soluție de modificare a acelor acoperișuri cu frontoane. Acoperișurile de acest tip pun probleme pe timpul iernii când, de la căldura tavanului, pe principiul capilarității, apa rezultată din topirea zăpezii urcă pe sub falduri și pătrunde în interiorul locuințelor. Deocamdată, vom continua îndepărtarea gheții și a țurțurilor, căutând, în același timp, o soluție de proiectare a acoperișului astfel încât problema să fie rezolvată din primăvara anului viitor„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Marius 7 ani

    Nu doar iarna,,,mai nou si la ploile torentiale vara…mai documentati-va