Localități fără curent, din cauza rafalelor de vânt

Localități fără curent, din cauza rafalelor de vânt

 

 

Vântul puternic a cauzat şi cauzează în continuare numeroase avarii în reţelele de distribuţie din Moldova, în special la liniile electrice aeriene – de înaltă, medie şi joasă tensiune – ce asigură alimentarea cu energie în zonele rurale, informează un comunicat al companiei Delgaz Grid.

De duminică, echipele de intervenţie ale companiei şi ale contractorilor acţionează în permanenţă pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi de medie tensiune, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte de vântul puternic. Cele mai afectate judeţe sunt Bacău, Neamţ şi Suceava. Luni, 11 martie, la ora 10.00, erau nealimentate şase localităţi în județul Bacău, trei în Neamţ, opt în Suceava şi trei în Vaslui.

„Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea  persoanelor în vecinătatea acestora. De asemenea, apropierea de stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora. Echipe ale Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil. Condiţiile meteo crează în continuare dificultăţi, la această oră fiind în vigoare un cod portocaliu de vânt ce poate ajunge local la 100 km/h în judeţele Botoşani şi Iaşi”, precizează reprezentanții Delgaz Grid.

 

 

Foto: Delgaz Grid

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0