Listele PNL pentru alegerile parlamentare sunt anunțate luni

Listele PNL pentru alegerile parlamentare sunt anunțate luni

Mai sunt 8 zile până când românii din străinătate se pot înscrie pentru a vota la parlamentare
Sebastian Burduja și Andrei Carabelea au strâns 7.000 de semnături
Sebastian Burduja, candidat independent susţinut de PACT la Camera Deputaţilor

 

PNL sigla 02Județul Neamț s-a numărat printre cele doar câteva zone ale țării pentru care liderii PNL de la nivel central nu s-au putut pune de acord cu listele sau ordinea candidaților pe listele pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. În timp ce alte formațiuni politice au anunțat ordinea și candidații, la PNL se așteaptă luarea unei decizii luni, 24 octombrie, listele urmând a fi depuse cel târziu pe 27 octombrie.

Primarul Laurențiu Leoreanu, candidat pentru o funcție la Camera Deputaților, nu a dorit să facă prea multe comentarii despre locul ocupat pe listă, dar se presupune a fi locul secund. „Au fost discuții care să ducă spre listele finale. Nu pot face alte comentarii, fiind informații confidențiale. Probabil că totul se va stabili în ședința de luni”, a precizat primarul Leoreanu.

Despre alegerea între Camera Deputaților și Senat, edilul spune că decizia s-a luat în partid. Mai departe, dacă locul 1 sau locul 2, ambele de principiu – matematic, vorbind – eligibile, este totuna: „Ține de structura partidului. Dacă sunt pe o listă cu președintele filialei, mi se pare corect ca acesta să aibă primul loc și locul II să revină celui mai bun de pe zonă. Dacă aș fi pe cealaltă listă, aș susține locul I”.

Despre zvonurile conform cărora Laurențiu Leoreanu ar fi avut ca propunere din partea PSD primul loc pe lista acestui partid, pentru Senat, edilul nu a confirmat, dar a precizat: „Atât pot să vă spun: sunt într-o echipă pe care o respect și voi rămâne alături de echipă. Eu zic că și echipa mă respectă. Doresc să fac parte dintr-o listă din a cărei companie să mă simt bine și asta contează foarte mult”. Edilul nu ia în calcul o candidatură ca independent, considerând că într-o astfel de situație ar fi ca „Moise în pustiu”, în sensul că nu ar avea sprijin politic pentru a-și materializa proiectele de lege.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!