Prima paginăEducatie

Lipsa elevilor lasă profesorii fără pâine

Dimensiune text

24 de profesori și învățători din județul Neamț și-au căutat de lucru marți, 26 martie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Toți aceștia, titulari în școli din județul Neamț, erau în situația de a rămâne fără ore în viitorul an școlar, în școlile în care au predat până acum, pentru că elevii sunt din ce în ce mai puțini.

 

 

„La ședința de restrângere de activitate am avut colegi de la aproape toate disciplinele. Au fost și învățători, și profesori de limbi străine și de limba română, de matematică, de discipline tehnice. Numărul de elevi este tot mai mic, de la an la an, și suntem în situația de a căuta soluții pentru colegii noștri care rămân fără ore”, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu, care a condus ședința de restrângere de activitate.

Nu toți cei 24 prezenți la întâlnire au plecat acasă cu un post în buzunar și pentru anul școlar 2013-2014. „Câțiva dintre colegi nu au fost de acord cu variantele existente la acest moment și propuse de noi. Aceștia au posibilitatea, conform metodologiei mișcării personalului didactic, să se prezinte în etapele următoare, în speranța că își vor soluționa situația așa cum doresc”, a spus inspectorul școlar Gabriela Banu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0