Licitaţii online pentru beneficiarii PNDR

Dimensiune text

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pune la dispoziţia beneficiarilor de fonduri europene, pe pagina de internet a instituţiei, o secţiune specială în care se pot publica online invitaţiile de participare şi anunţurile de atribuire pentru licitaţiile organizate în cadrul proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

 

 

Noua secţiune, denumită „Achiziţii beneficiari privaţi PNDR”, poate fi accesată începând cu 5 iunie şi oferă informaţii şi documente necesare pentru achiziţiile de servicii, bunuri sau lucrări realizate de către beneficiarii privaţi ai fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR.

Astfel, beneficiarii privaţi pot opta fie pentru desfăşurarea achiziţiilor conform prevederilor Manualului de Achiziţii pentru beneficiari privaţi ai APDRP, fie pentru aplicarea legislaţiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice. Pentru beneficiarii care optează pentru publicarea conform prevederilor Manualului de Achiziţii pentru beneficiari privaţi, APDRP pune la dispoziţie documentele necesare, mai exact invitaţia de participare pentru licitaţia de selecţie a ofertelor şi anunţul de adjudecare a ofertelor. Documentele sunt publicate în secţiunea Informaţii utile – Achiziţii beneficiari privaţi PNDR. În aceeaşi pagină va fi disponibil un modul de arhivare şi căutare facilă a tuturor invitaţiilor transmise, precum şi a anunţurilor de adjudecare.

Contractele mai mari de 15.000 euro, fără TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selecţie de oferte, cu condiţia publicării pe site-ul www.apdrp.ro a invitaţiei de participare şi a dosarului cererii de oferte şi a primirii de către beneficiarul privat a cel puţin trei oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar. Beneficiarii nu au voie să divizeze achiziţiile de acelaşi tip a căror valoare depăşeşte 15.000 euro fără TVA în contracte mai mici, pentru a evita procedura de selecţie de oferte.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0