Licitație pentru realizarea picturii pentru Biserica „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Roman

Licitație pentru realizarea picturii pentru Biserica „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Roman

Dimensiune text

 

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului anunță că Parohia „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Roman organizează licitația în vederea executării picturii interioare a bisericii. Suprafața lucrării este de aproximativ 1.000 de metri pătrați, iar licitația va avea loc luni, 12 iunie, la ora 10.00. Cei interesați îl pot contacta pentru detalii pe preotul Vasile Ghiniță-Șerban, la telefon 0742.124.193 sau la adresa de e-mail: ghinita_serban@yahoo.com.

În preajma împlinirii a 500 de ani de la trecerea în rândul drepţilor a lui Ştefan cel Mare, episcopul Eftimie Luca a dat binecuvântarea să se înceapă lucrările de construire a unei biserici închinată domnitorului Moldovei, la intersecţia străzilor Smirodava şi Vasile Conta, iar autorităţile locale s-au angajat să finanţeze construirea lăcaşului de cult. Piatra de temelie a Bisericii „Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost pusă la 2 iulie 2003, însă lucrările de execuție au început la 28 noiembrie 2003 și au continuat până în primăvara anului 2004. Pentru o perioadă de timp, lucrările au fost oprite, din lipsă de fonduri, dar au reînceput la 18 septembrie 2006.

De lucrările de construcţie s-a ocupat preotul Cătălin-Gabriel Miclăuş, numit preot slujitor la 1 februarie 2005. Cinci ani mai târziu a luat fiinţă Parohia „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Odată cu înfiinţarea parohiei, preotul Vasile Ghiniţă-Şerban a fost numit paroh al bisericii.

Biserica „Ștefan cel Mare și Sfânt” are o suprafață de 170 de metri pătrați și o înălțime de 10-12 metri, iar turnul – de 20 de metri.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0