Prima paginăActualitateRoman

Licitația pentru parcarea supraetajată a fost contestată

Dimensiune text

Două dintre firmele participante la licitație au contestat câștigătorul desemnat de Primăria municipiului Roman.

Debutul lucrărilor la parcarea etajată de la Piața Centrală va fi întârziat față de graficul stabilit inițial. Licitația pentru atribuirea lucrării a avut loc, dar, după deschiderea ofertelor și desemnarea câștigătorului, două din firmele participante la licitație au făcut contestație. Este vorba de o societate din județul Bacău și de un alt agent economic din județul Vaslui. „Din ce am înțeles și am analizat în ședința operativă, acele contestații nu stau în picioare și nu vin pe partea de legalitate și de reglementări, conform structurii achizițiilor publice, să creeze probleme. Singura problemă este aceea că se va mai lungi în timp, până la rezolvarea contestațiilor de Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor. Noi încercăm să dăm răspunsul cât mai repede”, a afirmat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Acesta a precizat că una dintre firme a contestat faptul că depunerea garanției de către asocierea de firme care a câștigat licitația s-a făcut printr-un ordin de plată. După deschiderea ofertelor, câștigătoarea licitației a fost desemnată asocierea de firme romașcane Modern Construct și Contact Steel.

Proiectul privind realizarea, în Piața Centrală, a unei parcări supraetajate, presupune realizarea a 54 noi locuri de parcare, dintre care 28 la etajul construcției. Investiția va costa aproximativ 200.000 de euro și va fi suportată integral din bugetul Direcției Administrației Piețelor, Bazar și Obor. Costul acestei investiții va fi amortizat, conform calculelor efectuate de specialiști, în șapte ani și jumătate.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0