Liceul „Vasile Sav” transmite mesajul său de Ziua Mondială a Apei

Liceul „Vasile Sav” transmite mesajul său de Ziua Mondială a Apei

Dimensiune text

 

 

A devenit deja o tradiție ca elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman să invite romașcanii la sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, pe data de 22 martie.

Anul acesta, un grup de elevi coordonați de profesor Adriana Drăghici a colectat 500 de sticle cu apă minerală sau plată, ce au fost distribuite trecătorilor din zona centrală a orașului. Elevii au alăturat darului lor fluturași care conțineau câteva informații legate de consumul de apă potabilă la nivelul planetei, dar și de reducerea alarmantă a rezervelor mondiale de apă dulce. Elevii au îndemnat pe romașcani să se înscrie în preocupările mondiale legate de protejarea calității apei și de realizarea unui consum rațional de apă, plecând de la conștientizarea cantităților uriașe de energie utilizate pentru epurarea apei și pentru obținerea apei potabile atât de necesară vieții.

Tinerii și-au făcut cunoscut mesajul și în Primăria Roman, unde au fost primiți de primarul Lucian Micu, care a apreciat inițiativa elevilor de la „Vasile Sav” și i-a îndemnat să-și continue acțiunile prin care să atragă atenția asupra necesității utilizării sustenabile a resurselor naturale de care dispunem și să-și diversifice formele de implicare în  acțiuni de protecție a mediului.

„Această activitate a fost realizată integral cu ajutorul elevilor liceului nostru. Ei au donat cele 500 de sticle de apă necesare campaniei, ei le-au transportat la locul distribuirii și tot ei le-au împărțit trecătorilor și le-au transmis mesajul lor. Acțiunea se înscrie în calendarul activităților proiectului strategic Erasmus+ «Să observăm râurile și lacurile, să protejăm ecosistemele acvatice de apă dulce… să ne îmbunătățim atitudinile și comportamentele față de mediul înconjurător!», în care școala noastră este partener alături de școli din alte zece țări europene. Mesajul echipei noastre adresat locuitorilor Romanului a fost o invitație la a-și organiza cu înțelepciune consumurile de apă și de a acorda respectul cuvenit apei, care rămâne esența vieții fiecăruia dintre noi”, a declarat profesor Adriana Drăghici.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0