Liceu transformat în centru social

Dimensiune text

Fostul Grup Școlar Construcții de Mașini (foto) ar putea fi transformat într-un centru social unic în Moldova. Administrația locală caută, împreună cu Seminarul Franciscan și Asociația Caritas, oportunități de finanțare pentru realizarea proiectului.

 

În urmă cu doi ani, Grupul Școlar Construcții de Mașini (GSCM) a fost închis definitiv, în vederea reducerii cheltuielilor din bugetul local pentru întreținerea funcționării unităților școlare, dar și pentru oferirea unor condiții mai bune de învățare pentru elevi. După desființarea GSCM, cei aproximativ 400 de elevi ai unității școlare au fost mutați, în funcție de profilul de învățămînt și de opțiunile proprii, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Grupul Școlar „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic „Danubiana” și Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Clădirea impunătoare în care a funcționat instituția de învățămînt nu a primit nici o destinație pînă în prezent. Administrația locală caută posibilități de accesare a unor fonduri europene, în colaborare cu organizații non-guvernamentale și instituții de învățămînt din municipiu, astfel încît să transforme fostul liceu într-un centru social unic în Moldova. „Clădirea în care a funcționat acest liceu este una veche și frumoasă, cu rang de monument. Am discutat cu reprezentanții Institutului Franciscan și ai Asociației Caritas, stabilind ca prioritate identificarea unor surse de finanțare europeană care să permită transformarea imobilului într-un centru social unic în Moldova, adresat deopotrivă copiilor, bătrînilor, persoanelor bolnave sau care provin din categorii defavorizate. În funcție de finanțările ce vor putea fi obținute cu acest scop, vom stabili dacă vom transforma în centru social doar imobilul în care a funcționat Grupul Școlar Construcții de Mașini sau și  căminul și cantina„, a declarat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Edilul a mai precizat că schimbarea destinației clădirii va ține cont de toate regulile de estetică, dat fiind faptul că imobilul este situat în imediata apropiere a drumului european E 85.COMENTARII

WORDPRESS: 0