Liceenii explorează orașul prin concursul „Treasure Hunt”

Dimensiune text

Concursul provoacă tinerii să-și verifice cunoștințele despre istoria și principalele atracții ale orașului Roman.

 

 

Voluntarii organizației „Peolple to People” din Roman au inițiat un proiect nou, intitulat „Treasure Hunt”. Proiectul constă într-un concurs cu caracter cultural și sportiv care presupune parcurgerea unui traseu marcat de obiective urbane și culturale ale orașului Roman. „Voluntarii organizației «Peolple to People» din Roman vor să propună tinerilor activități inedite și distractive. Aceștia le propun elevilor Colegiului Național «Roman-Vodă» petrecerea unei zile în aer liber, alături de prieteni, departe de calculatorul devenit indispensabil, departe de grijile școlii. Așa a luat naștere concursul «Treasure Hunt». La fel cum sugerează și titlul, elevii se pot «îmbarca» într-o «expediție» prin orașul Roman pentru a se verifica dacă își cunosc orașul”, a spus eleva Mădălina Spoială, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (CNRV) din Roman, membră a Organizației „People to People”, unul dintre coordonatorii proiectului.

Prin acest proiect, liceenii își vor testa cunoștințele despre istoria și principalele atracții ale orașului, își vor stimula creativitatea și vor contribui la dezvoltarea spiritului de echipă. „Grupați în echipaje de patru persoane, participanții își vor putea demonstra, prin intermediul indiciilor și ghicitorilor, calitățile de căutători de comori. Fiecare echipă va avea obligatoriu un aparat foto sau un telefon prin care va dovedi că a dus la îndeplinire sarcinile cerute”, a afirmat inițiatoarea proiectului.

Strădania grupurilor va fi răsplătită, la final, printr-un premiu surpriză, intitulat „Marea comoară”. „Prin intermediul acestui proiect nou, se dorește implicarea elevilor în cât mai multe activități în aer liber, cu scopul de a cunoaște oameni noi și pentru a dezvolta abilități de comunicare, lucru în echipă și răbdare”, a spus Ioana Solomon, elevă a CNRV Roman.

Cei care doresc să facă parte din proiect sunt așteptați să se înscrie folosind adresa de e-mail: treasurehuntroman@yahoo.com sau să contacteze reprezentanții „People to People”.COMENTARII

WORDPRESS: 0