Prima paginăSocialEducatie

Liceele vocaţionale şi-au găsit elevii

Dimensiune text

Locuri libere mai sunt doar la liceele teologice. Concurenţă foarte mare s-a înregistrat la liceele pedagogice.

Prima etapă destinată înscrierii la liceele vocaţionale s-a desfăşurat cu succes pentru cele trei licee romaşcane aflate în căutare de elevi. Dacă, în 2013, Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” avea înscrieri doar pentru o singură clasă, în 2014 sunt deja elevi înscrişi pentru două clase. Locurile s-au ocupat deja şi la Liceul cu Program Sportiv din Roman şi la specializarea Teologie din cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” (foto). Mai sunt aşteptaţi elevi la înscriere pentru specializarea Ghid turism religios, din cadrul Liceului Teologic Ortodox, unde, deocamdată, sunt zece cereri pe 28 de locuri. „Specializarea oferită de noi este vizată, în general, de elevii care aleg un liceu teoretic, şi nu unul tehnic. Cei mai mulţi dintre candidaţi aşteaptă rezultatele de la Evaluarea naţională pentru a-şi calcula, apoi, şansele de a fi admişi la un liceu sau altul. Sunt sigur că nu vom avea probleme cu ocuparea locurilor în a doua etapă”, a spus preotul Gheorghe Smerea, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”.

La nivel de judeţ, cele mai căutate licee vocaţionale au fost liceele pedagogice. La Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamţ au fost 146 de cereri pe 56 de locuri, iar la Tîrgu Neamţ, pentru 28 de locuri au fost 52 de cereri de înscriere. „O concurenţă acerbă s-a înregistrat la liceele pedagogice, fapt ce ne bucură şi ne face să credem că spre meseria de dascăl se vor îndrepta cei care au, într-adevăr, chemare”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Liviu 7 ani

    Poate exista ceva mai absurd in tara asta? Educatoarele si invatatoarele sunt obligate sa faca facultate insa se mai fac inscrieri la liceele pedagocice. Adica, prin analogie, daca vrei sa ajungi medic poti opta sa faci fie liceul fie facultatea, ambele oferindu-ti aceeasi diploma. In alte judete liceele pedagigice s-au desfiintat de multi ani. Cine are interes sa mentina acest profil care iti confera o diploma FARA VALOARE????? Calificarea de educator/invatator dispare, va fi inlocuita de aceea de profesor in invatamantul primar/prescolar. Sfatuiesc parintii sa deschida bine ochii inainte sa-si dea copii la un astfel de liceu.

  • Livia 7 ani

    Dar poate nu sunt capabile sa urmeze o facultate si mai bine sa fac liceul pedagogic, ca poate facultatea nu se va mai face cu copiute sau hantfrriul