Prima paginăEducatie

Liceele fac campanii de promovare „de la om la om”

Dimensiune text

Între 24 și 26 mai, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va organiza, la Roman, Piatra Neamț și Tîrgu Neamț, „Târgul ofertelor școlare”. Toate unitățile de învățământ liceal vor fi prezente cu standuri de promovare a ofertei educaționale pentru viitorul an școlar.

 

 

Până la târg, însă, conducerile liceelor nu au stat cu brațele încrucișate. Caravane ale tuturor liceelor din oraș au luat la rând școlile generale din oraș și din comunele învecinate, în campanii de promovare „de la om la om”, pentru a-și face cunoscută oferta de școlarizare. Fiecare liceu încearcă să atragă cât mai mulți dintre elevii aflați acum în clasa a VIII-a și, eventual, pe cei mai buni.

„Am încercat, în fiecare an, diverse metode de promovare, iar caravana prin școlile generale din zonă s-a dovedit a fi cea mai eficientă. Cu acest prilej, elevii pot să pună întrebări, li se explică în detaliu ce învață la noi la școală, ce posibilități de pregătire le oferim, cu ce specializări termină studile, ce posibilități au de continuare a studiilor. Facem, de asemenea, o prezentare a bazei materiale pe care o putem pune la dispoziția elevilor. Discuțiile acestea față în față cu elevii s-au dovedit a fi cele mai bune metode de promovare. Nu ne limităm doar la școlile din oraș, mergem și în cele din comunele învecinate. În fiecare an ne-au venit elevi foarte buni din școlile de la țară”, a spus profesorul Dan Zaharia, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

Din școală în școală au mers și reprezentanții Colegiului Tehnic „Danubiana” și cei de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, iar reprezentanții Liceului Teologic „Episcop Melchisedec Ștefănescu” au trecut și granița județului, adresându-se și absolvenților de gimnaziu din județul Bacău, de unde provin, de obicei, mulți dintre elevii liceului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0