Liberalii romaşcani au echipă nouă cu oameni vechi

Dimensiune text

Senatorul Țapu a prezentat o echipă a PNL Roman formată, majoritar, din liberali care au fost excluşi ori s-au depărtat de PNL în ultimii ani. Noua echipă vrea să facă din PNL un partid care să conteze pe scena politică locală. Liberalii nu vor face excluderi din partid şi spun că nu li s-au adus la cunoştinţă eventuale plecări.

Liberalii romaşcani au uşa deschisă pentru orice persoană care împărtăşeşte valorile liberale. Acesta a fost mesajul pe care reprezentanţii PNL Neamţ şi Roman l-au transmis în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc vineri, la sediul PNL Roman.

„Împreună am plecat, în echipă. Politica e un sport de echipă. Cuvintele cheie vor fi: echipă, unitate, organizare. Pe termen scurt ne-am propus preluarea şi revigorarea organizaţiilor PNL din judeţ. Pe termen mediu, ne-am propus să devenim vioara întâi a politicii locale”, a afirmat senatorul Eugen Țapu, preşedintele interimar al PNL Roman. Acesta a spus că organizaţia a fost ţinută, în mod forţat, închisă şi că, acum, se doreşte atragerea celor care gândesc de dreapta, printr-o politică bazată pe majoritate, corectă, nu pe decizia a doi-trei oameni. În acte, PNL Roman are în jur de 1.600 de membri, dar senatorul vrea să verifice câţi dintre aceştia sunt şi susţinători reali ai PNL, adăugând că membri activi, cotizanţi, sunt în jur de 400 – 500.

„Vrem să construim în PNL unitate în interior şi încredere pentru cetăţeni. Alături de colegii mei din PNL Neamţ, vom transmite cu toţii acelaşi mesaj: deschidere faţă de toţi cei care vor să  facă politică liberală, deschidere faţă de toţi cei care au fost sau vor să fie membri PNL. În PNL Neamţ va funcţiona politica uşilor deschise, atât timp cât noi vom fi în faţa dumneavoastră. Ne propunem ca să avem o construcţie corectă şi solidă pentru 2016 – 2020. În această perioadă, prioritară este construcţia PNL pentru campania electorală. Cine are un cuvânt de spus îl va spune în acest sens şi va da un semnal. Noi vom construi PNL Neamţ în jurul candidatului Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat deputatul de Iaşi Mugur Cozmanciuc, preşedintele interimar al PNL Neamţ. Acesta i-a nominalizat pe Lucian Pelepco şi pe Constantin Acatrinei, dându-i exemplu de implicare în activitatea PNL Roman. Mugur Cozmanciuc a mai spus că, în ultimele zece zile, la nivelul PNL Neamţ s-au strâns 15.000 de semnături „reale” pentru candidatura lui Klaus Iohaniss.

„Competitorii noştri vor trebui să accepte că lucrurile se vor schimba”

Profesorul Liviu Brătescu se va ocupa de profesionalizarea partidului şi de creionarea unui program de guvernananţă locală. El a confirmat că a venit la Roman la rugămintea lui Mugur Cozmanciuc, cu care are o relaţie de peste zece ani. „PNL la Neamţ poate fi un competitor important. Prea multă vreme, competitorii noştri politici s-au obişnuit să trateze PNL, la Neamţ şi la Roman, la capitolul «şi altele», adică o cantitate neglijabilă, cu care se pot stabili diferite înţelegeri, destul de mărunte. Competitorii noştri vor trebui să accepte ideea că lucrurile se vor schimba. Eu cred că romaşcanii au înţeles că adevăraţii liberali se află, azi, în PNL”, este de părere Liviu Brătescu.

Brătescu a criticat PSD pentru ordonanţa migraţiei politice, amintind că USL a promis că se va încerca, în cadrul proiectului de modificare a Constituţiei, o sancţionare a parlamentarilor care vor trece de la un partid la altul. Liviu Brătescu a criticat Guvernul şi din cauza lipsei manualelor şcolare pentru elevii de clasele I şi a II-a, dar şi pentru faptul că multe şcoli nu au autorizaţie de funcţionare, precizând că ACL a depus o moţiune simplă pe acestă temă.

Participant la conferinţa de presă, Constantin Ghica s-a limitat să spună: „M-am întors la prima dragoste, fiind membru PNL din anii ’90. Mă alătur echipei liberale şi vom face politică liberală în municipiul Roman şi în zona arondată”. El a motivat trecerile sale, după excluderea din PNL, prin PER, apoi PDL şi Fundaţia Mişcarea Populară, din dorinţa de a fi activ pe scena politică.

Din noua echipă mai fac parte liberalii: Daniela Suman, Bogdan Savin, Vasile Mocanu, Dănuţ Lichiardopol, Ana Scorţescu, Dana Păiuş, Petrică Bolog, Remus Dedu, Leonard Mărtinaş, Iosif Mărtişcă, Claudiu Neculai, Graţian Iacob şi Cristian Vieru. Senatorul Eugen Țapu a spus despre actuala echipă că a fost dată afară de fosta conducere a PNL Neamţ pentru că a avut curajul să spună ce gândeşte.

Liberalii au afirmat că, până acum, niciun membri PNL din Roman sau comunele din zonă nu şi-a declarat intenţia de a pleca din partid şi că nici nu vor urma expluderi din partid în perioada următoare, chiar dacă, în unele organizaţii, tatăl este şef la PNL, iar fiul este vicepreşedinte la PSD. „Ne dorim de la PNL Neamţ ca, prin prisma rezultatelor pe care le va obţine la aceste alegeri, să conteze la Bucureşti”, a punctat Mugur Cozmanciuc.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • union 6 ani

  Vom vedea ce se intampla cu voi dupa alegerile prezidentiale Eu cred [si sper sa aveti soarta PNT]

 • Bratianu 6 ani

  Din NIMIC v-ati nascut in NIMIC va veti intoarce!

 • Liberalul 6 ani

  Pacat de miscarea liberala nemteana, dar valorile ei au plecat demult de pe aceste plaiuri!!

 • Pentru Union.
  Nu plange la mormant strain.