Liberalii, pe muțite la Neamț, după Biroul Politic Național

Liberalii, pe muțite la Neamț, după Biroul Politic Național

 

PNL lansare candidati 04Liberalii s-au reunit, joi, 20 octombrie, la Parlament, pentru a valida listele pentru parlamentare, mai puțin cele pentru București și alte câteva județe. La Neamț, în ciuda eforturilor noastre de a cunoaște rezultatul votului, nu s-a „răsuflat” nimic.

În declarațiile oferite de președintele PNL, Alina Gorghiu, la ieșirea din ședință, nu s-a suflat nimic despre Neamț. S-a vorbit despre mama lui Cherecheș, mama primarului Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare, despre Petre Roman sau Anca Boagiu. Nimic despre Moldova. Clar este că Alina Gorghiu a declarat că „în cele 35 de județele validate azi în BPN al PNL se vor regăsi pe liste în proporție de 30% oameni noi”.

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, nu a răspuns la telefon pentru a spune măcar dacă lista propusă de la județ a fost validată. Nici președintele PNL Roman, actualul primar Laurențiu Leoreanu, și care este înscris pe lista de la Camera Deputaților, nu a avut nimic de precizat. Nu se știe nimic. Nici dacă sunt probleme la candidații în sine propuși sau cu ordinea acestora de pe lista pe care nemțenii trebuie să o voteze pe 11 decembrie. Dacă ar fi să-i cităm pe cei de la Evenimentul Zilei, „candidații pentru București urmează să fie validați în BPN al PNL de săptămâna viitoare, împreună cu județe precum Brașov, Satu Mare, Prahova”. Despre Neamț nu se vorbește, nici în presă, nici în partid, ca și cum nu ar fi.

Sâmbătă, la nivel județean, s-a aprobat lista cu oamenii propuși să reprezinte PNL din partea Neamțului în Parlament. Candidații propuși pentru Camera Deputaților erau: Mugur Cozmanciuc, Laurențiu Leoreanu, Cătălin Drăgușanu, Gabriela Antipa, Monica Anton, Alexandru Drăgan, Bogdan Țifui, Andrei Aciocârlănoaie, Liviu Cicioc, Mihai Obreja și Leonard Achiriloaiei. Pentru Senat, lista îi cuprindea pe: Eugen Țapu-Nazare, Gabriela Banu, George Lazăr, Vlad Marcoci și Constantin Ghica. Pe listă se aflau cinci romașcani: Laurențiu Leoreanu, actualul primar al Romanului, Leonard Achiriloaei – directorul economic al Spitalului Roman, Eugen Țapu – senator, George Lazăr – fost prefect de Neamț și Constantin Ghica – fost viceprimar al Romanului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0