Prima paginăPolitica

Liberalii îl pun la zid pe Culiță Tărâță

Dimensiune text

Ei îl fac vinovat pe președintele CJ Neamț de faptul că județul are un buget cu 7% mai mic față de anul trecut. Liberalii îl acuză pe Culiță Tărâță de atitudine ostilă și sfidătoare la adresa USL. Liberalii spun că, datorită acestei atitudini, USL l-a înlocuit pe vicepreședintele CJ Gabi Farcaș cu liberalul Gabriel Vișan.

 

Foto: Vicepreședintele CJ Neamț Gabriel Vișan, deputatul Dorin Ursărescu și senatorul Eugen Țapu

 

Duminică, 10 februarie, PNL Neamț a organizat o conferință de presă la care au participat deputatul PNL Dorin Ursărescu, președintele organizației, senatorul PNL Eugen Țapu Nazare și proaspătul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, Gabriel Vișan. Liberalii nemțeni au anunțat că, în urma Delegației Permanente a organizației, care a avut la sfârșitul săptâmânii, s-au stabilit membrii delegației ce va reprezenta județul la Congresul Național al PNL de la sfârșitul lunii februarie, delegație care îl va susține pe Crin Antonescu la funcția de președinte al partidului și candidat la președenția României din partea Uniunii Social Liberale (USL). În ceea ce privește situația din județ, deputatul Dorin Ursărescu a declarat că, în ultimele șapte luni, în afară de declarații că va fi stopat jaful din instituțiile publice, nu s-a întâmplat nimic concret.

Nu am avut parte decât de scandaluri perpetue din partea domnului președinte al CJ Neamț, Culiță Tărâță. Deși, în cadrul USL, noi avem un protocol de colaborare cu partidul a cărui organizație județeană o conduce, și anume UNPR, în toată această perioadă noi am încercat să ne așezăm la masa dialogului. Din nefericire, ne-am lovit de obtuzitate și o totală respingere din partea președintelui CJ. Nu am avut parte decât de o atitudine sfidătoare. I-am explicat foarte clar că, la Consiliul Județean, nu poate exista o majoritate condusă de o persoană autocratică, de un om care se vrea Sfântul Gheorghe în luptă cu balaurul, la nivel de județ. La nivelul USL s-au epuizat și ultimele încercări de dialog, una dintre ele fiind chiar o încercare disperată a lui Culiță Tărâță de a discuta cu Victor Ponta. I-am dat termen o săptămână pentru a găsi o soluție amiabilă, care să genereze funcționarea majorității în Consiliul Județean„, a declarat deputatul Dorin Ursărescu.

Potrivit acestuia, în acest context, USL, împreună cu reprezentanții PPDD, au decis înlocuirea lui Gabriel Farcaș din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț cu liberalul Gabriel Vișan. „Am avut o întâlnire cu domnul președinte Culiță Tărâță, și mi-am manifestat dorința de a mă implica în atragerea de fonduri europene. Am cerut o situație la momentul actual și am observat că proiectele aflate în derulare datează din 2009. Am cerut o viziune a CJ pentru perioada 2014-2020 privind absorbția de fonduri europene și am văzut că ea nu există. Pentru 2013, bugetul județului e cu 7% mai mic față de anul trecut, iar singura șansă pentru dezvoltarea județului este atragerea de fonduri europene„, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Vișan.

Senatorul Eugen Țapu Nazare a declarat că îl așteptă, în continuare, pe Culiță Tărâță să se alăture majorității formate de USL în Consiliul Județean și că USL nu va fi guvernată niciodată de UNPR. „Suntem în 2013 și nu cred că mai avem nevoie de dumnezei locali care să pozeze în justițiari. Este o atitudine care ține de altă epocă. Atitudinea ostilă a lui Culiță Tărâță s-a reflectat inclusiv în bugetul pentru județul Neamț. S-au primit bani cu 7% mai puțin pentru că domnul Culiță Tărâță are toate ușile închise. I-a speriat pe toți cei din ministere. Nu putem sta în opoziție din cauza lui Culiță Tărâță. Preferăm pe cineva care oscilează, cum sunt consilierii PPDD, dar care nu e ostil„, a mai spus deputatul Dorin Ursărescu.

Referitor la auditul făcut de Culiță Tărâță la compania județeană Apa Serv, liderul PNL Neamț a declarat că raportul nu a scos la iveală nereguli importante, în sensul că auditul nu s-a făcut în mod profesionist, și că președintele CJ pune în pericol pierderea banilor europeni prin atitudinea sa.

COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • pedro 8 ani

  Ia suspendati-l pe domn tarata olecuta ca se da pe brazda (…) Cum poate sa conduca judetul cu o minoritate de 7 consilieri!! Daca merge tot asa o sa avem circ saptamanal de o parte si de alta si judetul ramane codas,mai ales acum cu regionalizarea teritoriala. Si mai vrem sa conducem de la Piatra si regiunea de NE, CAND NU SUNTEM IN STARE SA NE FACEM ORDINE IN PROPRIA OGRADA.

  • gigi 8 ani

   1. Da`, l-au ales consilierii judeteni cumva? Daca nu, cum sa-l suspende ei. Esti slab informat.
   2. Ai cumva stiinta despre faptul ca UNPR e in alianta cu USL-ul? Ai auzit de fratricid?
   3. Cand vom intelege oare ca suntem atat de mici in ecuatiile lor si ca suntem doar masa de manevra? Roma oferea paine si circ pentru a stapani. Plus deviza DIVIDE ET IMPERA (imparte-i si stapaneste-i). Politicienii romani ne ofera doar circ (fara paine) si urmeaza aceeasi deviza.

  • nila 8 ani

   a si sarit prostanacu…la suspendare!…parca nu ar fi fost ales de oameni!JIGODII USELISTE

 • fan 8 ani

  deputatii usl de neamt ce au facut la bucuresti,ca au promis marea cu sarea in campania electorala ?

  • gigi 8 ani

   Ce sa faca, chiar daca e multi si ….? Si mai are si senatori pe langa ei. Trei zmei ai USL si unul PDL. Dar nu au voie sa ciripeasca in front. Au primit voie sa critice totul de acasa, in Parlament au voie doar sa fie prezenti. Cine misca, misca mort.

 • cetatean 8 ani

  Oare Culita Tarata din ce partid a venit nu este cumva TRASEIST?

  • gigi 8 ani

   A fost deputat PSD de Neamt. A iesit pentru un timp din acest partid ca sa formeze UNPR-ul din Neamt (era teama ca nu cumva cineva din afara sistemului sa o faca). Acum a revenit in USL cu toata filiala UNPR. Si nu peste mult timp UNPR-ul se va uni cu PSD-ul. Asta fuse strategia politica (de tip Hrebenciuc). Ce vai si-amar va plange liberalul nemtean.

 • buna ziua
  cu respect la toata lumea
  parca culita tarata a fost ales de populatia
  judetului neamt,ce aveti cu el?
  nea ursarescule vezi ti de treaba
  caci domnul culita tarata e mai bun ca tine
  el isi face bine treaba.
  sa nu uitam adevarul e la mijloc,
  trebuie sa fim corecti sa i auzim si
  parerea domnului presedinte(pt ca asta este)
  si…bineinteles numai daca dansul doreste
  sa si expuna parerea in problema ridicata mai sus.
  ms
  (sa nu uitati ca sunt oameni care stau in frig
  fara medicamente, ati vazut ce tuareg are ursarescu?
  nu i ajunge?)
  as fi recunoscator daca ar fi postat mesajul meu…

 • Gagamitza 8 ani

  Neicusorilor, conu Culitza fiind cu Insula s-a adunat cu APELe si apa, ieftina, scumpa, i-a facut lu conu Dorin gauri in asfalt, ca apa nu stii pe unde o ia cand se scurdze.