Liber pentru bugetari de Sfîntul Andrei

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, cînd se sărbătorește Sfîntul Andrei, să fie declarată zi liberă, sărbătoare a creștinării poporului român. Votul acordat de Camera Deputaților completeză sărbătorile legale cu cea de-a 12 zi.

 

Proiectul de lege, inițiat de PDL și agreat de toate grupurile parlamentare, a fost adoptat cu 236 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și zece abțineri.
Prin acest vot, persoanele care lucrează în sistemul bugetar se vor bucura de două zile libere consecutiv, Ziua Națională a României urmînd imediat după sărbătoarea Sfîntului Andrei. Ziua Sfîntului Andrei va fi, așadar, a 12-a sărbătoare legală care va fi trecută în Codul Muncii.

Lista completă a sărbătorilor legale va fi următoarea: 1-2 ianuarie, Anul Nou; prima și a doua zi de Paști; 1 mai, Ziua internațională a muncii; prima și a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului, 15 august; 30 noiembrie, ziua Sfîntului Andrei; 1 decembrie, Ziua Națională a României; prima și a doua zi de Crăciun, 25-26 decembrie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0