Liber la angajări la spital

Dimensiune text

Senatorii din Comisia de sănătate au avizat favorabil, marti, propunerea legislativă privind deblocarea posturilor vacante „în funcție de necesități”.

 

 

Potrivit propunerii legislative, managerii de spitale pot debloca posturile vacante, în funcție de necesitățile existente cu privire la personalul medical (medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare). Totodată, managerii de spitale pot aprecia și aproba scoaterea la concurs a posturilor, în funcție de condițiile normative și bugetare ale spitalului ai cărui manageri sînt. Propunerea legislativă a primit aviz favorabil și de la Comisia pentru administrație publică a Senatului.

Soluția vine ca o gură de oxigen pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, care, deși se confruntă cu o criză de personal, va mai pierde, în următoarea perioadă, aproape 20 de angajați.

Este vorba de 17 asistenți medicali și o infirmieră. Ei au fost angajați cu contract pe perioadă determinată, contract ce expiră la începutul lunii aprilie. Ei au căpătat experiență pe aceste posturi, însă legea prevede că, după expirarea contractului determinat, ei nu mai pot participa timp de trei luni la concursul pentru posturile pe care le vom scoate la concurs. Trebuie să găsim o soluție, pentru că situația în ceea ce privește numărul angajaților este foarte complicată„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 0