Leoreanu răspunde PNL Roman pe tema contorizării individuale

Comisia pe care a votat-o, în luna decembrie 2013, Consiliul Local Roman pentru a lucra la elaborarea unui regulament privind contorizarea individuală şi-a făcut treaba.

Aşa consideră primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, care spune că aceste lucruri au nevoie de timp şi nu se pot face peste noapte, la presiunea unor persoane. „Eu am fost mereu un susţinător al acestui proiect, iar cel care l-a proprus şi l-a iniţiat la Roman sunt eu, Laurenţiu Dan Leoreanu. Eu am făcut primele scări-pilot din Roman. La o conferinţă de presă s-a spus că unul din consilierii PNL, domnul Bogdan Savin, nu a fost chemat. Dumnealui a fost convocat şi a participat la cele două şedinţe ale comisiei. Contracte sunt şi se pot face şi de acum încolo, dar respectând actuala lege”, a afirmat primarul municipiului Roman.

Laurenţiu Dan Leoreanu a adăugat că pentru furnizarea apei potabile există legi diferite faţă de furnizarea de energie electrică sau de gaze naturale. În plus, primarul consideră că facturarea şi contorizarea individuală vor determina creşterea preţului apei. „Am vorbit cu cineva care mi-a spus că noi plătim de trei sau de patru ori preţul pentru un kilowatt de energie electrică, faţă de preţul de producţie, pentru că se compensează furturile, căderile de tensiune pe linie. La apă se va face la fel, în preţ se vor include pierderile şi furturile”, a mai spus Laurenţiu Dan Leoreanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Ilie de la primarie 5 ani

    1.Legea furnizarii apei n-o fi Constitutie ca sa nu se poata schimba decat dupa proceduri complicate.
    2.A facut cineva un studiu de impact in randul populatiei cu cat ar creste pretul la apa in acest sistem.
    3.Cum se justifica marirea acestui pret numai pentru persoanele care locuiesc la bloc?

  • Are dreptate Ile dar articolul respectiv arata modul cum se incearca mintirea romascanilor ca primaria este de acord cu contorizarea doar pe jumatate in sensul ca citirea apometrului si plata sa se faca tot prin asociatieadaugand diferentele dela apometrul de la intrarea in imobil cu cele de la intrarea in apartamente ce duce la investitii inutile din partea celor ce vor sa se contorizeze individual,aceasta este in mintea autoritatilor ,ei nu se gandesc nu la rezolvarea doleantelor ci la cum sai prosteasca. Domnilor angajati dela primarie,consultati un jurist sa va spuna ca este lege in baza careia se poate intocmi contracte individuale ca la gaz metan.Conform legii 241/2006 republicata in2013 si nemodificata se poate face contorizarea ca la gaz metan cu diferenta ca este necesar in plus avizul consiliului loca si la nivelul intregului imobil(scara)de bloccu toate ca si aceasta lege este facuta in iteresul unor grupuri si nu a facilita contorizarea.ASA DAR NU VA MAI ASCUNDETI DUPA DEGET SI APLICATI LEGEA .