Leoreanu, între deputat şi senator

Leoreanu, între deputat şi senator

Dimensiune text

 

leoreanu-camera-deputatilor copy2În calitate de preşedinte al PNL Roman şi vicepreşedinte al PNL Neamţ, Laurenţiu Leoreanu spune că nu s-au stabilit candidaţii la parlamentare şi nici nu a sau s-a luat o decizie asupra propriei sale candidaturi. Nici dacă intenţia este pentru un loc în Senat sau Camera Deputaţilor. „Este o intenţie în analiză pentru funcţia de parlamentar. Acum, vom vedea care dintre camere se va materializa”, s-a mulţumit să declare Laurenţiu Leoreanu.

Totuşi, acesta a explicat faptul că în Camera Deputaţilor munca sa ar putea fi mai aplicată, în timp ce la Senat ar face ceva ce-i place: „Lucrurile sunt la jumătate, şi vă explic de ce. Partea de Senat are atribuţii care se leagă a reprezenta siguranţa naţională, apărare, politică externă, iar partea de Camera Deputaţilor ţine de instituţii publice, administraţie, dezvoltare regională. Dacă m-aş lega de atributul meu şi implicarea mea aş fi aproape de Camera Deputaţilor, dar dacă mă leg de unele dezvoltări profesionale şi lucruri pe care îmi place să le fac, atunci ar fi Senatul”.

Edilul a precizat că un prim cuvânt îl va avea conducerea PNL Neamţ, iar ultimul cuvânt îl va avea conducerea centrală: „Discuţiile se fac împreună cu conducerea judeţului, din care fac şi eu parte, şi decizia va fi luată la nivel naţional, de unde au şi pornit discuţiile despre o eventuală candidatură de-a mea”.

În principiu, Laurenţiu Leoreanu a avut, la toate alegerile, indiferent de trendul naţional, rezultate bune şi excepţionale, acesta fiind şi principalul motiv pentru care fostul PDL a drecis să aleagă Colegiul Roman – Ion Creangă pentru candidatura Elenei Udrea, care avea şanse mult reduse în alte zone ale ţării. În acelaşi timp, deşi fidel formaţiunilor în care s-a înscris, Laurenţiu Leoreanu a ales-o pe Elena Udrea pentru a conduce fostul PDL, şi nu pe Vasile Blaga, cel care acum conduce noul PNL şi care ar putea avea unele orgolii politice.

Oricum, PNL şi PSD lucrează la liste. „Curajoşi” până acum în judeţul Neamţ, având cadre pregătite pentru a le scoate în bătălia politică, sunt doar PMP şi PACT, unde au fost anunţaţi candidaţii, dacă nu neapărat şi ordinea pe listă, şi ea foarte importantă.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • George 4 ani

    Dar nu inteleg de ce acum apar aceste zvonuri ale domnului primar ca ar dori sa plece la Bucuresti. Eu si familia l-am votat pentru primar si in nici un caz deputat sau senator. Imi pare rau daca asa ceva se va intampla, si ar fi o manevra gen Basescu la Bucuresti. Nu e corect fata de mine si familie cel putin, care l-am votat tocmai pentru a duce el la capat proiectele prezentate in campanie. Nu doresc pe altcineva la primaria Roman, pentru ca nu vad pe nimeni in stare. Nici la PNL nu e nimeni, iar eu am votat PNL pentru el, nu pentru echipa care oricum e foarte slaba venita de la PDL. Sper sincer sa nu traim conform sloganului „Ursul isi schimba blana dar naravul ba”.