Prima paginăActualitate

Leonard Văcaru vrea să fie primarul Romanului

Dimensiune text

(P)

Candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman este profesorul Leonard Vacaru. El consideră că alegătorii romașcani s-au maturizat și au trecut prin experiențe de natură a-l favoriza în campania electorală. Candidatul PSD se recomandă prin 16 de ani de experiență în funcții de conducere, activitate pedagogică și de realizare a unor proiecte cu finanțare europeană de excepție, precum și o bună înțelegere a problemelor semenilor.

 

 

Mă recomandă seriozitatea, responsabilitatea, implicarea, calități pe care le-am găsit și promovat și în cadrul partidului, PSD fiind prima și continua mea opțiune. Aici mă regăsesc ca om, ca specialist, aici fac o bună echipă, pot conta pe oameni de caracter și de valoare și, nu în ultimul rînd, mă simt util și răsplătit pentru binele pe care încercăm și reușim să îl facem semenilor noștri. Nu ne-a fost niciodată, celor din PSD Roman, indiferent cum trăiesc și ce gîndesc oamenii, nu am călcat principii și norme pentru a ne atinge scopul. Care dintre colegii de partid nu a respectat aceste reguli s-a autoeliminat ori a fost exclus din PSD. Aici, la PSD, mi-am continuat menirea de a face cît pot de mult bine. Structura mea ca om și formația mea profesională, vocația de a educa și forma m-au adus aproape de oameni, de problemele lor. Am învățat, mai ales în cei peste 16 ani în care am avut funcții de conducere – la Colegiul Tehnic Danubiana sau la Direcția de Muncă – ce mare preț și succes au  calitatea de lider, managementul performant, proiectele și strategiile, dar nimic nu se susține fără omenie. Nu poți construi nimic durabil, dacă oamenii din jurul tău nu se bucură direct de aceste reușite. Degeaba faci investiții fabuloase, dacă oamenilor le furi dreptul la o viață decentă și un viitor sigur pentru copii„, a declarat Leonard Vacaru.

 

Prin natura profesiei sale, profesorul Leonard Vacaru a fost implicat în problemele organizatorice, structurale și de dezvoltare ale școlii, dar și ale comunității. „Sînt aproape de elevi, de colegii profesori și, nu în ultimul rînd, de părinții copiilor cărora le croim un drum în viață. Activitatea didactică aduce mari satisfacții, vezi de pe o zi pe alta cum cresc noi caractere și personalități, cum se formează o nouă generație, ai bucuria să vezi cum de pe băncile școlii pleacă viitorii specialiști. M-am implicat politic și vreau să candidez la funcția de primar al municipiului Roman deoarece mă întristează și nu mă lasă indiferent ceea ce se întîmplă în ultimii ani, cînd absolvenții sînt derutați de reforme fără fond, sînt lăsați pe drumuri, fără șansa de a obține un loc de muncă rezonabil, prin care să-și asigure un trai decent. Părinții lor au luat în masă calea străinătății, s-au dezrădăcinat, își uită limba, neamurile și obiceiurile, alungați de strategii de dezvoltare și investiții lansate de actuala guvernare care nu au nimic în comun cu șansa lor de a munci aici, acasă, unde își pot crește copiii și ocroti bătrînii„, susține Leonard Vacaru.

 

Candidatul PSD la funcția de primar al Romanului pune mare preț pe rigoare, pe ordine și disciplină, pe munca în echipă, norme de conduită pe care și le-a format ca sportiv de performanță și profesor de educație fizică. „Cred că din familie am început prin a nu mă mulțumi cu ceea ce am realizat, am vrut să fiu cît mai bun și mai apreciat de semenii mei. Tata a fost ofițer de poliție și autoritatea lui m-a disciplinat, corectitudinea lui mi-a format caracterul. Mă bucur să văd că și băieții mei – unul subofițer de poliție, iar celălalt student la drept, dar tot cu visul de a lucra în Poliție -, au ales calea binelui, a corectitudinii. Eu am făcut sport de performanță, am jucat handbal la Universitatea Iași, la Știința Bacău, am fost component al lotului național de juniori, dar, după ce am ajuns profesor de educație fizică și sport, am considerat că trebuie să fac mai mult. Conducerea unuia dintre cele mai importante licee din Roman a fost o experiență ca o adevărată școală pentru mine, am învățat și am realizat, în premieră, proiecte cu finanțare europeană care ne-au adus mai aproape de standardele europene. Masterul în administrație publică îmi susține proiectele și viziunea pentru dezvoltarea orașului, iar doctoratul în marketing, în domeniul economic, deschide noi șanse pentru dinamică stabilă a comunității„, crede profesorul Vacaru.

 

Candidatura sa are o țintă explicită cînd e vorba despre tineri: „Cred că cea mai mare avere a Romanului o constituie tinerii, pregătirea lor profesională, calificarea de excepție, confirmată, din păcate, mai mult în țări străine. Calitatea forței de muncă este atuul nostru pentru a atrage investitori, este mîndria școlii romașcane, al cărei prestigiu este recunoscut la nivel universitar, dar și de cei care investesc în  profesioniști. Susțin emanciparea, sînt adeptul schimburilor culturale, cred că o infuzie de civilizație ne face bine, dar nu prin sacrificiul atîtor familii, nu prin a-i alunga voit din țară pe cei mai puțin pregătiți pentru un capitalism sălbatic. Economia de piață, concurența, performanța sînt ținte care necesită o strategie națională pe termen mediu și lung, nu decizii luate peste noapte, care să lase milioane de pensionari și bugetari fără strictul necesar pe masă. Sînt pentru dezvoltare, am proiecte pentru relansarea economică a Romanului, pentru creșterea ofertelor de locuri de muncă, dar atragerea  investitorilor și cheltuirea banului public trebuie făcute mai echilibrat, mai aproape de interesele oamenilor. Prin investiții costisitoare și care schimbă fața lumii nu vom avea de mîine o viață mai bună, locuri de muncă pentru tineri sau mai mulți bani pentru medicamente. Eu pledez pentru acordarea de facilități fiscale investitorilor care vor să facă afaceri în Roman, am soluții pentru crearea și stabilizarea locurilor de muncă, astfel ca și romașcanii de acasă, dar și cei plecați, să poată reveni la o viață mai bună, la normalitate, să se bucure de faptul că municipiul Roman este un oraș civilizat, european, modern, dar în care oamenii nu plîng de foame, de lipsa medicamentelor sau de frica facturilor„.

COMENTARII

WORDPRESS: 0