Leonard Vacaru a revenit la conducerea Colegiului Tehnic „Danubiana”

Dimensiune text

El a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Roman, dar va rămâne un membru de partid activ și dedicat.

Profesorul Leonard Vacaru este noul director al Colegiului Tehnic „Danubiana” din Roman. El a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Roman, săptămâna trecută, cu dorința de a reveni la activitatea care i-a adus satisfacții profesionale. Leonard Vacaru a primit propunerea de a ocupa funcţia de director, după ce, timp de doi ani, s-a aflat în fruntea organizaţiei PSD Roman.

Noul director a fost instalat în funcţie, marţi, 4 februarie, în prezenţa unui reprezentant al Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ, profesorul Costică Alexe, inspector şcolar cu probleme educaţionale pentru rromi.

Leonard Vacaru l-a înlocuit la conducerea Colegiului Tehnic „Danubiana” pe Ilie Boloca, acesta demisionând joi, 30 ianuarie. „A fost decizia mea să demisionez din funcţia de director al Colegiului Tehnic «Danubiana». Nu am de reproşat nimănui nimic, nici măcar mie. Dimpotrivă, vreau să mulţumesc conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean că m-a susţinut. A fost decizia mea şi nimic mai mult. Rămân în continuare membru al Partidului Social Democrat”, a declarat Ilie Boloca, fost director al Colegiului Tehnic „Danubiana”.

„Vreau să urmez o carieră profesională”

Profesorul Leonard Vacaru ne-a declarat motivul pentru care a refuzat să mai stea la cârma organizaţiei PSD Roman. „Am demisionat pentru că vreau să urmez o carieră profesională. Funcţia politică pe care o deţineam nu era compatibilă cu profesia pentru care m-am pregătit”, a spus noul director.

Cu câţiva ani în urmă, profesorul Vacaru se arăta la fel de interesat și de o carieră politică. „În ceea ce priveşte activitatea mea politică, nu mi s-a reproşat nimic. Eu voi rămâne în continuare un membru activ al organizaţiei Roman a Partidului Social Democrat şi mă voi achita de toate sarcinile pe care le am. Voi susţine cu toată puterea activitatea organizaţiei de care m-am ataşat total şi voi păstra o legătură permanentă cu echipele pe care le-am format în perioada cât am fost preşedinte. Voi colabora cu organizaţia în timpul meu liber, în afara sarcinilor de serviciu”, a spus profesorul Leonard Vacaru, noul director al Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Acesta recunoaşte că a avut şi neîmpliniri în activitatea pe care a desfăşurat-o în cadrul PSD Roman. „Când deţii funcţia de preşedinte, apar şi multe probleme în viaţa organizaţiei. Eu am candidat la Primăria municipiului Roman şi am pierdut alegerile, dar am continuat să formez echipe pentru referendum, pentru alegerile parlamentare, competiții politice pe care le-am câştigat. Referendumul a fost un succes şi am demonstrat că romaşcanii au votat peste 80% pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Și la alegerile parlamentare am obţinut un succes deosebit. După opt ani, organizaţia PSD Roman, reprezentată prin candidatul nostru Ioan Chelaru, a câştigat alegerile la Roman. PSD nu mai obţinuse rezultate peste 50% şi am reuşit, de data aceasta, şi cu ajutorul colegilor de la PNL”, a explicat fostul preşedinte al PSD Roman.

Politica şi şcoala au fost adevărate pietre de încercare pentru Leonard Vacaru. În februarie 2006, acesta a fost demis din funcţia de director al Colegiului Tehnic „Danubiana” de către inspectorul şcolar general din acea vreme, profesoara Dorina Drexler, în urma unei evaluări a competenţelor profesionale. Procesul deschis de Leonard Vacaru împotriva ISJ Neamţ a fost câştigat de el, Leonard Vacaru primind indemnizaţia de conducere la care avea dreptul până la încetarea mandatului, în noiembrie 2007.

Leonard Vacaru a fost demis, în octombrie 2009, din funcţia de director al Direcţiei de Muncă Neamţ, după numai cinci luni de la ocuparea funcţiei. Leonard Vacaru a dat instituţia în judecată, instanţa dându-i câştig de cauză.

Proiecte pentru copiii cu probleme şi cu rezultate bune la învăţătură

Fostul director al Colegiului Tehnic „Danubiana”, profesorul de educaţie fizică şi sport Ilie Boloca, a fost numit în funcţie pe 2 septembrie 2013. În cele cinci luni de activitate, i-a fost imposibil să realizeze proiectele pe care le-a pus pe hârtie.

Leonard Vacaru vrea să continue acele proiecte. Este profesor de educaţie fizică şi sport, cu o vechime de 31 de ani şi grad didactic II. Are un doctorat în marketing în studiul pieţii serviciilor educaţionale în învăţământul profesional şi tehnic. Dascălul se reîntoarce în unitatea de învăţământ în fruntea căreia a stat 16 ani. „Revin după opt ani de absenţă la conducerea liceului. În această perioadă, liceul s-a confruntat cu mai multe probleme. A scăzut numărul de elevi, a scăzut performanţa acestora, au venit în liceu copii cu rezultate slabe la învăţătură. Intenţionez să implementez câteva proiecte pentru elevii rromi, pentru elevii cu cerinţe educative speciale, dar şi pentru cei cu rezultate deosebite şi să obţinem fondurile necesare în aşa fel încât liceul să devină atractiv pentru a da societăţii oameni pregătiţi”, a spus noul director.COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • DOMNUL DIRECTOR
  ASA CUM L AM CUNOSCUT IN
  90-94ESTE DE TREI ORI BARBAT!
  LICEUL 4 A FOST TARE.
  AS VREA SA CRED CA ASA O SA SPUNA
  SI COPII MEI…
  STITI CE FAC CEI DIN POLITICA!!!
  DUPA BENI FUG,DAR……

 • mama Omida 6 ani

  Dar de ce a mers rromul sa l instaleze? are cumva ceva in comun? ghici ghicitoarea mea

 • nicu 6 ani

  Ce texte!!!!! Si-a amintit brusc de profesie??? Si de Colegiul, pe care de fapt l-a condus tot timpul din umbra??? De ce s-a mai dus atunci la concursul pentru sef la Directia Muncii??? Ca sa-si arate „competenta”!!!

  • Cu respect 6 ani

   Ca sa-i raspund lui „Nicu”,nu s-a dus sa-si arate competenta, ptr. ca a demonstrat CA ESTE COMPETENT,inca de cand era DIRECTOR la Colegiul Danubiana, prin proiectele reusite de a reabilita si moderniza, atat cladirile de invatamant,din vechi in noi,dar si laboratoarele de Ind. Alimentara si Textile,iar daca nu era inlocuit POLITIC,multe s-ar mai fi realizat! Dupa plecarea acestui OM, de o MARE CALITATE,in urmatorii 6 ani, nu s-a realizat mai nimic, decat „TABLITE CU SAGETI STIL INDICATOARE”si dezmembrarea colectivului UNIT,pe care l-a format dl Director Vacaru L.
   BINE ATI REVENIT DOMNULE DIRECTOR,NE BUCURAM CA ATI ACCEPTAT SA VA REINTOARCETI! LASAND LA O PARTE COMENTARIILE RAUTACIOASE ALE UNORA, AS VREA SA STIE MULTI, CA DL.PROF.DR.LEONARD VACARU, A FOST SI VA RAMANE O LEGENDA..ESTE UNIC, CU UN COMPORTAMENT DEOSEBIT SI CU O EDUCATIE ALEASA!
   VA ASTEPTAM SI VA DORIM MULTA SANATATE,PUTERE DE MUNCA SI SA NE CONDUCETI LA FEL DE FRUMOS CUM ATI FACUT-O INTOTDEAUNA!

 • Cunoscatorul 6 ani

  zero plus zero egal zero minus zero egal zero !

 • stavarache din CARAGIALE 6 ani

  CE MAMA OMIDA NU CUNOSTI DEDESUBTUL? E LIMPEDE CA APA DE VAR EA ESTE CU EL EL ESTE CU EL ACOLO SUS SI EL CU ALT EL AU FACUT CE AU FACUT SI ALTII.

 • larva 6 ani

  Vai mama omida, rea mai esti!
  Cunoscatorule mi-ai adus aminte de un fix al lui Ceasca,derectori de stiinte exacte,astialalti capitalistii lucreaza numai cu profi de educatie mai ales fizica.Unul ia locul celuilalt.Un lucru ii sigur:nu se va mai face politica in tot Danubiul.