Prima paginăPolitica

Leonard Cadăr este membru al Partidului Social Democrat

Dimensiune text

„Am ajuns la concluzia că social-democraţia este o alternativă pentru a urni buturuga cea grea a României”, a afirmat senatorul Leonard Cadăr.

Vineri, 27 septembrie, la sediul PSD Neamţ a avut loc o conferinţă de presă la care au fost prezenţi senatorul Leonard Cadăr şi preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene. Scopul conferinţei de presă a fost prezentarea lui Leonard Cadăr, noul membru al PSD. Acesta a demisionat în luna aprilie din PDL, partidul pe listele căruia a fost ales în parlament în 2012, iar marţi, 24 septembrie, în plenul Senatului, şi-a anunţat înscrierea în PSD.

„Venirea domnului senator Cadăr în rândurile noastre este un câştig, mă bucur că a ales PSD şi că doreşte să punem, împreună, umărul la dezvoltarea judeţului Neamţ. Am încredere că domnul Cadăr va contribui la dezvoltarea judeţului nostru din postura de senator şi am încredere în capacităţile sale de om politic, administrative şi de om de afaceri. Știu că, împreună, putem face multe pentru acest judeţ”, a declarat deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

„Știţi că am fost membru al PDL, cu siguranţă cunoaşteţi şi modul în care m-am retras sau am fost exclus din această grupare. Nu mai facem referire, însă, la istorie. Am avut o perioadă lungă în care am avut timp să mă decid asupra grupării căreia mă voi alipi pentru a ajuta cetăţenii care ne-au trimis în Parlament. A fost prima opţiune la care am fost invitat. Cu toate că nu a fost singura propunere, eu consider că aceasta este cea mai bună posibilitate pentru a rezolva problemele din judeţul Neamţ şi a celor din Roman. Împreună, vom face o echipă bună”, a afirmat senatorul Leonard Cadăr, proaspătul membru al PSD.

Acesta a firmat că, după revoluţia din 1989, a avut mare încredere în forţele de dreapta, în capitalismul „despre care noi aveam cunoştinţe atunci”, şi că îi pare rău că au apărut capitalişti de carton. „Aceştia mi-au lăsat un gust amar, aşa că am ajuns la concluzia că social-democraţia este o alternativă pentru a urni buturuga cea grea a României”, a mai adăugat senatorul Leonard Cadăr.

Ionel Arsene a afirmat că şi-a asumat invitaţia adresată lui Leonard Cadăr pentru a se alătura PSD deoarece, prin rezultatele pe care senatorul Cadăr le-a demonstrat atât în politică, dar şi în afaceri, este capabil şi responsabil. Arsene a susţinut că în PSD sunt binevenite atât persoane obişnuite, cât şi persoane care au avut succes în afaceri. Cadăr a apreciat că invitaţia din partea lui Ionel Arsene a fost una serioasă şi benefică judeţului şi a decis să se alăture PSD.

Senatorul Leonard Cadăr a mai afirmat că vede o problemă în privinţa sistemului de impozitare. El doreşte să încurajeze agricultura, prin reducerea impozitelor şi prin susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii mai ales în zona rurală, unde sunt comercializate în principal produsele autohtone, agricole. Senatorul Cadăr consideră că motorul ţării este agricultura şi aceasta trebuie dezvoltată alături de infrastructură, care este foarte importantă pentru toate domeniile de activitate şi pentru care doreşte o atragere a fondurilor Uniunii Europene. Un alt aspect care pune probleme României este lipsa locurilor de muncă, iar în această privinţă senatorul Leonard Cadăr spune că va propune soluţii împreună cu social-democraţii.

În ceea ce priveşte colegii de alianţă ai partidului, senatorul Leonard Cadăr a lăudat iniţiativele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, spunând că are încredere în colegii săi, şi a mai adăugat că membrii UNPR fac onoare judeţului Neamţ acolo unde ei îl reprezintă. De asemenea, într-o privire de ansamblu asupra scenei politice actuale, senatorul Leonard Cadăr afirmă că nu are încredere în Mişcarea Populară şi nici în PDL. Cadăr crede că Mişcarea Populară nu va trece pragul electoral şi că PDL este posibil să se destrame, în ciuda faptului că şi-a creat un guvern în umbră.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • meme 7 ani

  oamenii te voteaza pt ceva, in care au crezut, si tu asa ii rasplatesti!!! crezi ca te mai voteaza cineva data viitoare?

 • gogu 7 ani

  a ajuns el la concluzia ca daca nu se duce la psd,nu mai are ce roade 4 ani.CORECT?

 • cetatean 7 ani

  DA

 • bolfa 7 ani

  Imi pare rau ca te-am votat. Data viitoare asteapta……