Prima paginăEducatie

Legitimații pentru elevii de la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Părinții își vor putea conduce copiii dimineața doar până la ușa școlii. Fiecare elev se va legitima la intrare.

 

 

Elevii de la Școala „Vasile Alecsandri” (foto) vor intra în școală pe bază de legitimații, iar părinții își vor mai putea conduce copiii dimineața doar până la ușa școlii. Hotărârea aparține conducerii școlii, care încearcă, în acest fel, să limiteze intrarea persoanelor străine în școală.
Dimineața, la ora la care încep cursurile, ne confruntăm cu un trafic deosebit de intens al persoanelor străine prin școală. Intră foarte mulți părinți, iar aceștia nu doar își conduc copiii în clasă, dar există și situații în care admonestează alți copii, încercând să rezolve conflicte sau situații tensionate dintre elevi. Mai grav este că nu doar părinții sunt cei care intră în școală. Sunt situații în care copiii sunt aduși de unchi, de mătuși, de bunici și este foarte greu să avem un control, să știm cine intră în școală, unde stă și pentru cât timp. Am făcut deja o repartiție a colegilor pe sectoare: la ușa de la intrarea elevilor stau în fiecare dimineață câte trei colegi, care le explică părinților că nu au voie să intre în școală. Părinții trebuie să înțeleagă că nu li întâmplă nimic copiilor dacă merg singuri până în clasă, chiar dacă sunt mici, nu se rătăcesc pe holuri. Este important și pentru dezvoltarea lor să devină independenți, să aibă responsabilități„, a spus profesoara Cristina Aruxandei, director adjunct la Școala „Vasile Alecsandri”.

Tot pentru a asigura un control mai strict al intrărilor din unitate, elevii de la „Vasile Alecsandri” vor avea legitimații de intrare. „Legitimațiile vor fi plasticate, vor avea fotografia elevului și numărul lui matricol și vor putea fi purtate cu ușurință pe interiorul hainei sau pe uniformă. La intrarea în școală, fiecare copil va arăta legitimația. Suma pe care ar trebui să o plătească fiecare elev, pentru aceste țnsemne, este de 5 lei. Nu este o sumă mare și legitimația va fi valabilă pentru toți anii în care va fi elevul nostru, vizată corespunzător în fiecare an„, a spus profesoara Maria Campău, director al Școlii „Vasile Alecsandri”.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • … mutand astfel problema conflictelor intre elevi si a parintilor care admonesteaza elevi din interiorul scolii, afara.

    Din punctul meu de vedere ideea e buna, dar a mai fost incercata de multe ori din cate stiu, si la licee, si la alte scoli in trecut, fara sa aiba rezultate asa de marete.