Prima paginăSocial

Legea nu-i apără pe polițiști

Dimensiune text

Agresorul polițistei din Trifești a fost obligat de judecători doar la plata a 6.500 de euro. În timp ce el este liber, polițista a suportat două operații dificile și numeroase ședințe de recuperare.

 

 

Judecătoria Roman a decis, miercuri, că un bărbat care, anul trecut, a atacat un polițist poate fi lăsat liber, în timp ce agentul principal Elena Nanu, polițistul agresat, are și acum probleme de sănătate.

Din cauza loviturii, agentul principal Elena Nanu a suferit o ruptură de ligament, care a necesitat 190 de zile de îngrijiri medicale și două intervenții chirurgicale.

Fapta pentru care a fost judecat Dorel Samson s-a petrecut pe 28 mai 2011. În jurul orei 13.05, polițiștii din Trifești au fost sesizați de administratorul unui bar din localitate despre faptul că o persoană necunoscută, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal în bar. La fața locului s-a deplasat agentul principal Elena Nanu, pe atunci șef al Postului de Poliție Trifești, care a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul identificat fiind Dorel Samson, în vîrstă de 52 de ani, din comuna Trifești.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Acesta a provocat scandal pe motiv că nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice. Pentru că bărbatul era turbulent, șeful Postului de Poliție, cu sprijinul a doi agenți de pază solicitați la fața locului de barman, l-au imobilizat și încătușat pe Dorel Samson, apoi l-au condus la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale. Atît în bar, cît și la sediul postului de poliție, bărbatul a adresat injurii, insulte și amenințări polițistei. În momentul în care aceasta și agenții de pază încercau să-l liniștească pe bărbat și să-l așeze pe un scaun din sediul Postului de Poliție, Samson a lovit-o pe polițistă cu piciorul în genunchiul drept.

Din cauza loviturii, Elena Nanu a suferit o ruptură de ligament, care a necesitat 190 de zile de îngrijiri medicale și două intervenții chirurgicale. Elena Nanu mai are nevoie și acum de recuperare medicală, ea figurînd ca un polițist apt medical limitat, adică fiind scutită de anumite activități ce presupun mișcare.

Miercuri, 11 aprilie, Judecătoria Roman l-a condamnat pe Dorel Samson la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și plata unei despăgubiri în valoare de 6.500 euro. Sentința instanței este revocabilă, putînd fi atacată cu recurs. Elena Nanu a refuzat să comenteze decizia instanței. Sătenii din Trifești nu cred, însă, că polițista își va putea primi vreodată cei 6.500 euro, cea mai importantă calitate a lui Dorel Samson fiind aceea că știe foarte bine programul barurilor din comună.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • alex 9 ani

  Asta este justitia din Romania..Asa se pedepseste autorul infractiunii de ultraj..1 an inchisoare cu suspendare..
  Felicitari politistei pentru ca are curajul sa isi continuie activitatea si un sfat pentru viitor: un glont intre ochi pentru agresor.

  • Constantin G. 9 ani

   alex nu toata lumea crede ca serialul „Justified” este realitate. Beat fiind trebuia inchis pana se trezea, nu sa-i ia declaratie in starea respectiva. Poate in asta a constat gresala angajatului MAI

 • sam 9 ani

  ii doresc judecatorului care a dat sentinta asta sa aiba parte de o batuta din partea individului condamnat de el.sa vada cam cum e…
  justitia romana e zero barat !!!