Prima paginăSocialEducatie

Lecție de generozitate oferită de elevii din Boghicea

Dimensiune text

Elevii de la Școala Gimnazială din Boghicea au întreprins o acţiune de toată lauda. Acţiunea a constat într-o colectă de legume şi fructe, pe care elevii le-au donat bătrânilor singuri şi copiilor cu mari probleme de sănătate din comună. Elevii au realizat această acţiune caritabilă împreună cu dascălii şcolii şi cu ajutorul părinţilor.

legume 02Conducerea unităţii de învăţământ a apreciat modul în care copiii s-au implicat în această campanie. „Este un gest firesc, prin care elevii noştri sunt mobilizaţi şi învăţaţi să ajute. Legumele şi fructele adunate au fost împărţite la şase bătrâne din comună şi la trei copii cu dizabilităţi din satul Căuşeni, doi dintre aceştia fiind imobilizaţi la pat. Elevii voluntari au fost impresionaţi de impactul pe care l-a avut această campanie şi ne-au propus continuarea acţiunilor de ajutorare a semenilor noştri aflaţi în dificultate prin colecte de bani şi articole de îmbrăcăminte”, a precizat profesoara Elena Mihai, directorul Școlii Gimnaziale din Boghicea.

Acţiunea face parte din cadrul Programului „Strategia Naţională de Acţiune Comunitară” şi se află la al cincilea an de derulare în ţară. Campania are ca scop principal sprijinirea persoanelor cu posibilităţi materiale reduse şi pregătirea elevilor în spiritul educaţiei civice.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • nemtean 6 ani

    Si oare au ajuns toate cele colectate la cine trebuie ? sau au mai ajuns si pe la …..