Prima paginăPolitica

Laurențiu Leoreanu nu s-a decis dacă vrea deputat sau tot primar

Laurențiu Leoreanu nu s-a decis dacă vrea deputat sau tot primar

Dimensiune text

 

parlament camera deputatilorCalculele matematice și politice arată că primarul Romanului, Laurențiu Leoreanu, are un loc asigurat în Parlamentul României după votul de la alegerile de duminică. Dacă va pleca sau nu este o altă poveste, deși, fără să spună clar, edilul a dat de înțeles că „nici nu ar avea de ales”, dat fiind faptul că următorul loc pe listă este ocupat de un candidat care a fost membru PSD și apoi ALDE, iar următorul este ocupat de o tânără din Iași.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, 14 decembrie, la sediul Primăriei Roman, Laurențiu Leoreanu le-a mulțumit nemțenilor pentru vot, a felicitat PSD pentru câștigarea alegerilor, a criticat PNL pentru campania „incoerentă” și a subliniat, în mai multe rânduri, că una se votează la alegerile locale, altceva la parlamentare. Acest ultim comentariu fiind un soi de explicație față de faptul că a câștigat alegerile locale cu peste 76% și un scor de partid de 51%, în timp ce, acum, scorul PNL a fost de 31%, chiar dacă un scor cu mult peste media pe țară, dar mai mic decât în vară.

„Le mulțumesc romașcanilor care au fost alături de noi la aceste alegeri. La Roman am obținut cel mai mare scor din județ și printre primele din țară. Știu că votul l-au dat în mod substanțial către mine. Știu, în același timp, pentru că mi-au spus, că nu au votat cu PNL ca să nu plec. Am făcut o analiză. A fost un val care a ras totul în cale, dar și o campanie coerentă a PSD și una dezlânată a PNL. Le-am spus celor din PNL și în campanie. Nu poți vrea binele României fără să te gândești la binele românilor. Campania nu a fost foarte pro cetățean, PNL a venit cu mesaje ce nu au ajuns la inimă, ci au venit să anuleze propunerile adversarilor”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu, care a criticat faptul că, imediat după alegeri, PSD dorește să modifice, în sensul de a prelungi, unele termene de scădere a TVA sau eliminare de taxe.

Edilul a lăsat să se înțeleagă că rămâne în echipa PNL, indiferent de cum a decurs campania, dar nu a fost foarte clar în ceea ce privește funcția – ori primar, ori deputat.

„Sunt foarte multe date și decizii de luat. Le iau așezat, mă voi consulta cu echipa și familia. Nu plec din PNL. Eu voi merge pe drumul meu și mă voi retrage doar când voi pierde încrederea romașcanilor”, a mai spus Laurențiu Leoreanu, care a precizat că va accepta validarea mandatului, va depune și jurământul ca deputat, dar, conform legii, va avea dreptul ca, în 15 zile de la acest moment, să aleagă între Parlament și Primărie.

Întrebat dacă nu regretă că nu a acceptat propunerea PSD de a veni în partid și de a candida pe listele formațiunii, Laurențiu Leoreanu a spus: „Mă uit bine lângă ce oameni mă așez”.

Oricum, despre viitor și varianta de a trece la alt partid pentru a ajuta Romanul și Neamțul, primarul a spus că, într-un caz în care interesul municipiului ar prima, ar lua decizia pe baza unui referendum local.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • Eu am fost un critic dur al dlui Leoreanu , am fost pe dreptate cand nu mi-a placut ceva eu am criticat si inca sunt lucruri care nu imi plac dar acum as vrea sa spun ca dl Leoreanu merita sa mearga in parlament . DL primar are pregatirea necesara , cunoaste problemele tarii si chiar daca PNL_ul i-ar cere sa renunte la locul sau de deputat el poate sa nu o faca si sa isi urmeze calea . Dle Primar acu’ sunteti in Champions League de acu’ luptati cu greii , mergeti si urmati-va calea asa cum ne-ati promis . Stima

 • CA DE OBICEI CU CURU IN DOUA LUNTRE – CUM BINE ZICE POPORU – ACEASTA PANARAMA POLITICA

 • Leoreanu s-a decis ! Mere catre deputati la capital !
  No acuia eu nasc o intrebare mai sireata :

  – Cine va candida la alejerile pentru Primaria Roman din partea PSD ?????

 • Ce vrăjeala are oportunistul asta! Dacă nu pleacă in Parlament DNA-i-l e pe drum spre Primaria Roman

 • el s-a simtit Bine inclusiv langa cei care au nenorocit o tara intreaga, taind salarii, pensii, inchizand spitale, deoarece a FURAT cu NESIMTIRE! Ii doresc sa sufere la fel ca si noi, cei nedreptatiti de dll!

 • Felicitari d-lui Leoreanu. Dar daca lasa primaria atunci vom avea un primar PSD (nu-i rau, as zice). Si atunci se va vedea cat de bine va conlucra d-l Leoreanu cu amicii din PSD.

 • Nu stiu cine va candida la primaria roman pentru functia de primar – insa e cert PNL-ul va pierde primaria roman in mod sigur . Apoi vine macelul cu functionarasii pilosi , cu cei care plimba dosare prin primarie de dimineata pana la sf programului , la fel vine si eradicarea de la spital unde pilele sunt angajate in proportie de 90 % . Asa ca odata cu plecarea dlui primar , se va incepe si curatenia de primavara , e drept ca e cu 2 luni mai devreme dar trebuie ,. celor care vad multe lucruri facute de actualul edil eu as spune ca sunt mai multi oameni care nu se mai vad deoarece au murit in spital , la urgenta sau la tratament – unde au fost nevoiti sa isi cumpere medicamente iar cei care nu au avut cu ce , ocupa locurile de veci pe eternitatii ,In conferintele de presa de la spitalul de urgenta roman dl Leoreanu s-a facut ca urecheste pe manageri si asa de ochii lumii in schimb nimic nu s-a schimbat . cred ca vor iesi multe la iveala dupa plecare actualului primar . primaria este terminata , falita , cu visteria goala .