Laurențiu Dan Leoreanu, primar al Romanului încă patru ani

65% dintre voturile romașcanilor au fost acordate actualului primar, conform rezultatelor parțiale ale alegerilor locale. Alianța APEL va avea majoritatea asigurată în Consiliul Local. Și primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a obținut un nou mandat. „De astăzi începem campania pentru cel de-al treilea mandat„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

 

Alegerile locale de duminică, 10 iunie, au adus numeroase eșecuri și surprize neplăcute candidaților Alianței Electorale Populare Progresiste Europene Liberale (APEL), care au pierdut – cel puțin conform rezultatelor parțiale ale alegerilor – primării, consilii locale și consilii județene, chiar și în localități sau județe unde acest lucru părea cel puțin probabil. La Roman, candidatul APEL pentru Primărie – Dan Laurențiu Leoreanu – a reușit să cîștige cel de-al doilea mandat, obținînd, conform rezultatelor parțiale, 65% din voturi. Alianța APEL va avea majoritate în Consiliul Local, din care vor face parte și cel puțin doi membri ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu.

La ora 01.30, conform rezultatelor parțiale, știm că alianța APEL a cîștigat conducerea Primăriei Roman cu aproximativ 65% din voturi și că, de asemenea, avem și majoritate în Consiliul Local. Mulțumesc romașcanilor pentru încredere, prin votul acordat atît primarului, cît și echipei APEL. Este un lucru care ne onorează și ne obligă în același timp. Sînt convins că, în următorii patru ani de mandat, vom reuși să facem lucrurile frumoase pe care le-am promis și că, împreună cu echipa mea și cu romașcanii, vom putea clădi un oraș modern și european. Știm că și la Piatra Neamț primăria a fost cîștigată de candidatul APEL – Gheorghe Ștefan – și sînt șanse mari ca și conducerea Consiliului Județean să fie cîștigată de candidatul APEL – Culiță Tărîță. Sperăm într-o bună colaborare cu întreaga clasă politică. Ne dorim discuții constructive, astfel încît traiectoria pe care municipiul Roman s-a înscris în ultimii patru ani să continue și în următorii patru. Mulțumesc atît echipei noastre politice, cît și romașcanilor – atît celor care m-au votat, cît și celor care nu mi-au acordat votul – pentru că, împreună, trebuie să fim o familie. De astăzi începem campania pentru cel de-al treilea mandat„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Victoria obținută în alegeri de candidatul APEL Laurențiu Dan Leoreanu este, însă, una destul de amară, dat fiind faptul că, la nivel național, conform datelor parțiale ale alegerilor locale, candidații Uniunii Social Liberale (USL) au obținut cele mai multe voturi din partea populației.


COMENTARII

WORDPRESS: 24
 • o ramascanca 6 ani

  Felicitari, ma bucur ca a iesit tot d-nul Leoreanu, omul nu politicianul, ca nu tin cu nici un partid.

 • Denisa 6 ani

  Nu mai apuca el un al treilea mandat…sa fim seriosi!

  • Ai mare dreptate, Denisa, nu mai apucă un al treilea mandat de… primar, deoarece va fi cu siguranţă SENATOR ! 🙂 Dacă astfel de oameni nu au loc în faţă în ţara asta, atunci înseamnă că ne merităm soarta de după ’89 !!!

 • mimiro2002ro 6 ani

  La cate a facut D-l Leoreanu merita din partea romascanilor macar 80% din voturi

 • un cetatean 6 ani

  la Roman, va fi recesiune, de unde finantari…. felicitari, pentru inca un nou mandat de primar,… se pare ca a iesit domnul Leoreanu! multumim si celor care ne-au interzis sa comentam,…. in presa locala, inainte de alegeri…. sa intamplat! opinia mea

  • un cetatean( cel adevarat ) 6 ani

   Majoritatea romanilor din tara au votat inteligent, cu USL ! Cand nu vom mai primi fonduri suficiente in judet si oras , ne va rezolva domnul Culita Tarata care isi va plati datoriile ce le are la bugetul de stat , asa cum am vazut relatat in mass media .Sau poate domnul Leoreanu trece din nou la PSD, de unde a plecat ,caci e obisnuit cu traseismul politic !
   Pentru cetateanul de mai sus : corect se scrie ,, s-a intamplat ..

  • un cetatean ( cel real) 6 ani

   Corect se scrie ,, s-a intamplat ,,! Scrieti, va rog ,corect, daca tot folositi pseudonimul ,,un cetatean,, pe care eu il am de ceva vreme !

 • kikiriki 6 ani

  La ce bun încheierea în care spuneţi că „victoria obținută în alegeri de candidatul APEL Laurențiu Dan Leoreanu este, însă, una destul de amară” în contextul în care fiecare candidat şi-a primit ceea ce i s-a cuvenit, după fapte !!!? Romanul şi romaşcanii au avut un mare noroc în cei patru ani, cu prezenţa în fotoliul de primar a Prof. Leoreanu care confirmă, încă o dată, vorba românului care spune că „omul sfinţeşte locul”, ceea ce mai rămîne fiind şi proba inversă, aceea ca şi concitadinii noştri să-şi arate şi pe mai departe vrednicia, să fie alături de o astfel de echipă care, trebuie recunoscut, a contrastat prin tot ceea ce a făcut chiar cu echipa mare, cu partidul din care au făcut parte. FAPTE, NU VORBE ! A venit vremea, din fericire, să ne trezim… Romaşcanii au înţeles, iar pentru aceasta merită respectul şi felicitările TUTUROR, indiferent de ce parte a baricadei s-au situat într-o competiţie democratică, o competiţie marcată de maturitatea electoratului, determinată, lucru fff important, de prestaţia din toţi cei patru ani. Doamne-ajută şi de aici înainte la un drum care nu se anunţă deloc uşor, în noul context creat (alegerile parlamentare vor trasa acest context), înţelepciune şi bunălucrare, împreună, deoarece, în definitiv, tot ceea ce se realizează nu este nici pentru primar, nici pentru CL, ci pentru generaţiile care vor moşteni toate aceste înfăptuiri… FELICITĂRI ROMAŞCANILOR, PUTERE DE MUNCĂ ŞI ÎNŢELEPCIUNE NOILOR ALEŞI !!!

  • un cetatean ( cel real) 6 ani

   Pentru kikiriki
   ,, Omul sfinteste locul,, pai sa vedem : alei ecologice care acum se reamenajeaza tot pe banii nostrii , sens giratoriu la cel mai mare pret din tara, parcul industrial promis in campania din 2008 inexistent , panselute puse la preturi cam piperate pentru vremea de criza pe care o traim ….
   De ce victorie destul de amara ? Pai nu vedeti ca toti in jurul nostru sunt cu USL ? ( Bacau ,Iasi, Vaslui,Suceava…) Noi ce raspuns vom primi cand vom solicita fonduri de la nivel central ? Asta inseamna ca ne va fi mai bine ?

   • gab 6 ani

    Daca pentru proiectele in derulare nu se vor acorda fonduri,e o mare ilegalitate si rea vointa,deoarece sunt proiecte pe fonduri EURO.Daca pentru noile proiecte nu se vor acorda,inseamna ca cei din actualul guvern,cu care sunt simpatizant, sunt la fel ca cei de mai inainte…si ce rost mai are sa votam?Ma ROG DIN SUFLET ca politicienii sa-si aminteasca originile!

 • spectator 6 ani

  ROMASCANII IN EXTAZ DUPA REALEGEREA CONDUCATORULUI SUPREM LOCAL
  SE PREZINTA LAUDE BUCHETE DE FLORI SI IMNURI DE LAUDA
  TRAIASCA CONDUCATORUL NOSTRU IUBIT

 • alexandra 6 ani

  Mă bucur foarte mult că ați câștigat dumneavoastră.Sunteți un om cu sufletul mare, un profesor nemaipomenit, ați fost un director unicat al Colegiului Tehnic ”Miron Costin”, și nu în ultimul rând un primar extraordinar!Vă mulțumim că sunteți primarul Municipiului Roman.Tot respectul!

 • ghita florin 6 ani

  Ce se mai bucura lumea la borduri si pavele si proiecte „moderne”. Inainte de campanie ce s-a apucat si el de strazi ca in rest? NIMIC. Noroc ca trece E85 prin centru ca altfel eram si mai varza la capitolul strazi.

 • ovi 6 ani

  Domnul Teo Rusu, azi in limba română se folosește î din i , conform regulilor Academiei Române, stabilite acum aproape 20 de ani.Se foloseste Î din i numai in cazul cuvintelor compuse, în care o parte (cuvântul) începe cu î: deîndată, reînceput şi atunci când este la începutul cuvântului: întotdeauna, îngâmfat.Tot atunci forma verbuli ‘sînt’ s-a inlocuit cu ‘sunt’. Sfatul meu e să repetați clasa a II-a. Mult succes!

  • un cetatean 6 ani

   Teo vine de la Teodora, deci e o domnisoara, din cate stiu eu…Sfatul dat legat de limba romana este intemeiat ! Un ziarist care se respecta , trebuie sa cunoasca bine limba in care scrie si modificarile gramaticale !

 • staph 6 ani

  Felicitari d-lui Leoreanu! In sfarsit Romanul si cetatenii lui au un primar caruia chiar ii pasa! Speram sa continue cu succes ceea ce a inceput pentru oras. @Ghita, vezi ca te-asteapta la portita Vacaru sa-ti reduca factura Enel ! :)))

 • Inca 6 ani

  Pe principiul: toata tara e USL, dar la Roman sunt prea pe fata (Ursarescu, Chelaru, Lazar si victima Vacaru), o mie de ani in urechi daca mergea USL si partid separat daca isi facea Leoreanu, rezultatul tot asta era.
  Vom primi fonduri asa cum au primit si cei de la Iasi, Vaslui sau Bacau pana acum (USListi de 3 mandate). Ca doar astia de la USL de la guvernare nu sunt niste jigodii ordinare care sa taie finantari sau sa le ofere pe criterii politice, nu? Sau or fi?
  Pai nu sunt sunt Dumnezeu pe pamant si vor oferi finantarile conform legii si atunci, care e problema?

 • un cetatean 6 ani

  pt. corector! imi cer scuze, „dar”, esti departe de realitate…. stiu, ai vrut sa-mi spui de cratima… pt. a lega doua sau mai multe cuvinte…. lingusirea unora, si naivitatea altora… au adus „TARA”, in situatia dezastroasa in care se(ne) afla(m)! nu fac parte din nici un partid… asta nu inseamna sa fiu indiferent de ceea ce se intampla…. sau sa fiu realist la ceea ce se va intampla in municipiul nostru!… ca generatiile viitoare vor critica lacomia unora, care fac parte, din dezastrul actualului moment,… nu va incalzi pe nimeni, din lumea de azi…. toti vor(vom) fi intr-o lume a tacerii si intunericului!… multumesc pt. inteligenta!

 • cetateanul romascan 6 ani

  Felicitari,domnule primar!!Succes in noul mandat de primar !Nu stiu cum ,dar chiar strada Cuza -voda ,unde locuiti dv ,nu este modernizata .Nu mai zic de aleile dintre blocuri…Cu toate astea v-am votat in speranta ca se va face si aici ceva!!

 • ionut 6 ani

  toata tara a votat inteligent Usl …sa mori tu ? va aud la toamna ca sau scumpit toate ..iar iesiti in strada ….pai nu mai iesiti ma ca ati votat inteligent Usl ..care a inceput sa se destrame ca vezi nu se inteleg deja de la posturile oferite de CJ..in concluzie care ati votat usl ..ciocu mic discutam in iarna ..sa va vad cat de bn o sa va fie !!

  • un cetatean 6 ani

   Dar iarna trecuta, cu salarii taiate, austeritate, firme pe capete inchise in Neamt, in guvernarea portocalie, a fost mai bine ?

  • un cetatean 6 ani

   Da si se laudau cei de la PDL , ca au atras multe fonduri europene in judet ! Statistica data de ADNRE vad ca prezinta altceva pentru judetul Neamt !