Prima paginăSanatate

Laptele din județ nu este contaminat cu aflatoxină

Dimensiune text

Consumatorii de lapte din județ pot răsufla ușurați. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț a dat asigurări că niciuna din fermele din județ nu are lapte contaminat cu aflatoxină, o toxină ce se găsește în furajele folosite la hrana animalelor.

 

 

Scandalul laptelui contaminat cu această toxină a început în urmă cu două săptămâni, când mai multe tone de lapte din întreaga țară au fost retrase de la consum, după ce, în urma analizelor, s-a constatat că nivelul de aflatoxină depășea limita admisă. În consecință, inspectorii sanitari veterinari au demarat controale la centrele de colectare, ferme și producători din întreaga țară.
Astfel de controale au avut loc și în județul Neamț, de unde s-au recoltat 24 de probe care au fost trimise spre analiză la Iași. Dacă, în urmă cu două zile, probele recoltate de la automatele din județ au relevat că laptele nu este periculos, acum au venit și rezultatele celorlalte probe.
„La mijlocul acestei săptămâni am primit și rezultatele la probele recoltate de la centrele de colectare, de la fermele și producătorii din județ. În urma analizei nu s-au depistat urme de aflatoxină, astfel că laptele, în județul nostru, nu prezintă pericol pentru sănătate”, a declarat doctorul Constantin Lipan, director executiv adjunct al DSVSA Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • emi 8 ani

    Ar da publicitatii???Nuuuuuuuuuuuu cred!