Lapte şi cornuri ţinute în condiţii necorespunzătoare

Dimensiune text

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Neamţ au efectuat o acţiune de control asupra condiţiilor în care se acordă laptele şi cornul şcolarilor şi preşcolarilor din judeţul Neamţ şi au descoperit numeroase nereguli.

În perioada 10 februarie – 20 iunie, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Neamţ au verificat modul de aplicare a prevederilor legii privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, precum şi implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

Printre neregulile identificate se numără nerespectarea, într-un caz, a graficului de distribuţie (respectiv zilnic), localitatea fiind la o distanţă mai mică de 25 de kilometri faţă de sediul distribuitorului, iar distribuţia pachetului lapte-corn se făcea de două ori pe săptămână. Acest fapt a condus la dificultăţi în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de păstrare, spaţiile frigorifice fiind subdimensionate.

O altă situaţie a fost identificarea unor cornuri pe al căror ambalaj era înscrisă data limită de consum pe un autocolant uşor detaşabil, sub forma „data fabricaţiei… termen de valabilitate 48 de ore”, în loc de „expiră la data de…”.

Tot în judeţul Neamţ au fost descoperite zece ambalaje cu lapte UHT, care proveneau de la un distribuitor din judeţul Suceava, care aveau data durabilităţii minimale ilizibilă.

Pentru toate neregulile identificate, comisarii au aplicat sancţiuni, conform legii.COMENTARII

WORDPRESS: 0