Lansare de carte: „Purgatoriul nebunilor”, de Carmen Dumitrescu, la Roman Art Gallery

Lansare de carte: „Purgatoriul nebunilor”, de Carmen Dumitrescu, la Roman Art Gallery

Dimensiune text

 

 

La sediul Roman ArtGallery, din bulevardul Roman Mușat, bl. 20, parter, va avea loc vineri, 11 mai, începând cu ora 17.00, lansarea volumului „Purgatoriul nebunilor”, scris de Carmen Dumitrescu, jurnalist și scriitor, eveniment organizat de înRoman.ro și Roman Art Gallery. „Purgatoriul nebunilor” este o satiră a vieții politice autohtone și cea mai recentă operă a lui Carmen Dumitrescu, autoarea semnând și cărțile „Secretul”, „Justițiarul” și „Avatar”.

Carmen Dumitrescu s-a născut la Bicaz, a făcut liceul la Piatra Neamț și a plecat din Neamț odată cu începerea studiilor universitare. La scurt timp după ce a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative s-a angajat ca jurnalist la o publicație locală din județul Teleorman. După câțiva ani a fondat „Liber în Teleorman”, un săptămânal care prezintă oamenilor din acel județ o realitate necosmetizată, despre care puțini au avut curajul să vorbească, informează organizatorii.

Activitatea în slujba comunității a inspirat-o pe Carmen Dumitrescu să scrie și altceva în afară de anchete și reportaje. Iar talentul ei a fost recunoscut și apreciat de la prima carte, „Secretul”, lansată în 2014.

„Textele lui Carmen Dumitrescu impun respect. Par mereu pregătite de luptă. Au unghii ascuțite. Au colți și oase puternice. Au nervi și coloană vertebrală. Dincolo de regia scenică și intensitatea dialogală a unor momente, din scrisul lui Carmen Dumitrescu răzbate în permanență tensiunea unor confruntări mocnite și promisiunea unor răsturnări spectaculoase de situație. Răzbate forța și tenacitatea unui om cu care nu e bine să te pui. Un om altcumva bântuit de îndoieli și nedreptăți provinciale, dar dispus oricând să sacrifice totul pentru unica ei plăcere. Plăcerea de a scrie și de a zăbovi prelung în fața imperialei coli de scris, în așteptarea acelui foșnet stârnit de un gând sau de o neliniște trecătoare”, scria despre cărțile lui Carmen Dumitrescu regretatul profesor și jurnalist Sorin Preda, nepotul scriitorului Marin Preda.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0