Prima paginăCultural

Lansare de carte la Cercul Militar

Dimensiune text

carte 1004Cercul Militar din Roman va găzdui joi, 18 aprilie, începând cu orele 17.00, lansarea romanului „Mărturisirea”, apărut, în acest an, la Editura „Papirus Media”, scris de profesorul Ioan Dobreanu.

 

 

Despre conținutul cărții și demersul autorului vor vorbi profesorii Violeta Lăcătușu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Ioan Dămoc și maior Iulian Gafton. „Romanul «Mărturisirea» este o operă literară remarcabilă, atât din punct de vedere al compoziției, cât și prin tema sobră și gravă pe care o dezbate, pe fundalul istoriei zbuciumate a neamului românesc. Este o lucrare curajoasă și ambițioasă, în care autorul dezbate probleme fundamentale ale istoriei naționale, respectiv tema rezistenței prin cultură, care asigură personajului central, Bogdan Vidrașcu – intelectual strălucit, format în mediul universitar transilvănean, ante- și postbelic, doctor în filosofie din anul 1948 -, șansa unei existențe trăite demn, raportabilă marilor valori care identifică un om, un pământ, un neam. De aceea, distingem pentru prezent valoarea pedagogică a operei, dar și cea estetică, de certă valoare. Suntem martorii demnității dovedite de o conștiință nezdruncinată, care nu știe să se compromită în fața istoriei. Sentimentele pe care le trăim alături de Bogdan Vidrașcu sunt profund umane. Unele ne încălzesc sufletul și ne uimesc, iar altele ne revoltă și ne dezgustă. Suferințele lui devin, prin extrapolare, suferințele unui întreg neam”, a apreciat preotul Cornel Paiu, președintele Societății Culturale „Clepsidra” din Roman, editor al cărții.

Romanul „Mărturisirea” este a doua carte a profesorului Ioan Dobreanu ce vede lumina tiparului, după scrierea autobiografică „Pur și simplu – memorii” (2011).

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0