Laborator modern de biologie la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Laborator modern de biologie la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

 

 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, elevii au la dispoziție un laborator modern de biologie, reamenajat și dotat conform standardelor educaționale în vigoare. Problema spațiului în care să se desfășoare doar orele de laborator și activitățile specifice studiului biologiei a putut fi rezolvată în semestrul al doilea al acestui an școlar, numai după ce s-a obținut în administrare o clădire care a aparținut Liceului cu Program Sportiv.

„Laboratorul este dotat cu microscoape și preparate microscopice, truse de disecție, insectare, ierbare, planșe didactice, aparatură multimedia și mulaje necesare însușirii noțiunilor de  biologie de către elevii de la profilele științe, protecția mediului și tehnic, precum și pentru pregătirea olimpiadelor şcolare și a concursurilor din domeniu”, a afirmat directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”, profesor Gabriela Dascălu.

„Laboratorul de biologie este locul în care elevii pot să cerceteze fenomene și procese biologice, pot analiza materialul colectat din diferite excursii didactice, își formează deprinderi de cercetare și descoperă rigoarea științifică, dar își dezvoltă și competențe afective legate de protejarea naturii, dar și de a iubi plantele și animalele. Viitorul planetei noastre depinde de generația de mâine. Elevii au nevoie de modele pe care să le urmeze. Dacă tinerii înțeleg că este esențial să protejeze mediul și își schimbă comportamentul pentru a apăra lumea vie, vom fi salvați. Protecția celor care nu cuvântă poate începe cu o simplă plantă carnivoră sau oricare altă plantă, pe care ai văzut-o în laboratorul de biologie și pe care ți-ai cumpărat-o și încerci să ai grijă de ea”, a afirmat profesor Loredana Lăpușneanu, din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0