La un pas să-și vadă casele scrum

Dimensiune text

Mai mulți romașcani au fost în pericol de a rămîne în mijlocul iernii fără un acoperiș deasupra capului, dar au scăpat ca prin urechile acului. Aceștia nu au ținut cont de recomandările specialiștilor și au făcut focul în sobe necurățate corespunzător.

 

Așa se face că, pentru pompierii romașcani, finalul săptămînii trecute a fost caracterizat de  intervenții la coșurile de fum. Din cauza frigului de afară, oamenii au încins focul în sobe. Pentru cei care au uitat să curețe coșul de fum sau nu l-au curățat cum trebuie, focul din sobă s-a dovedit a fi un adevărat pericol.

De vineri, 27 ianurie, și pînă duminică, 29 ianurie, pompierii de la Detașamentul de Pompieri Roman au intervenit la cinci gospodării, patru din Roman și una din Pîncești, pentru a stinge focul care ardea funinginea de pe coșul de fum. Din fericire, în nici unul dintre cazuri nu au fost înregistrate pagube, dar pompierii atrag atenția că un coș de fum necurățat corespunzător este un adevărat catalizator pentru incendii.

În județul Neamț, aproximativ 30% dintre incendiile care au loc în sezonul rece au drept cauză coșul de fum necurățat la timp, în condițiile în care Compartimentul de Prevenire din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Neamț desfășoară periodic campanii de prevenire a populației și îi instruiește pe membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localități să fie prompți cînd vine vorba de acest aspect.Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0