Prima paginăCultural

LA MULȚI ANI, DOMNULE PROFESOR!

Dimensiune text

Medalie aniversară la 90 de ani de viaţă dedicaţi culturii şi educaţiei, dar, mai ales, cetăţii şi semenilor noştri. 

Suntem la o zi aniversară importantă. Buna Vestire a adus bătrânului nostru oraş „un om între oameni” – Domnul Profesor Gheorghe A.M. Ciobanu -, un mesager al celor mai frumoase clipe, pagini scrise şi audiate, conexiuni inteligente, cultură şi sclipire, lumină, credinţă şi adevăr. Și toate aceste mesaje nu puteau să rodească fără dragoste de oameni, de tineri, de viaţă.

LA MULȚI ANI, DOMNULE PROFESOR, ȘI LA MULȚI ANI, DOAMNA PROFESOARĂ, FĂRĂ DE CARE NIMIC NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT.

medalie 02Știti bine că faceţi parte din familia noastră, ştiţi bine că nu a fost eveniment în familiile noastre care să nu ne găsească împreună, alături şi de mama noastră, nonagenară la rândul ei. Momente mai mult sau mai puţin plăcute, sărbători de aniversare, de Paşte sau Crăciun, dar şi cumpene de sănătate sau de viaţă, reuşind să le trecem împreună, la Roman şi la Bucureşti. Deşi sunt medic, primii care mi-aţi întins o mână de ajutor aţi fost tot dumneavoastră.

Nu pot uita un scurt moment petrecut acum 15 ani, pe 24 martie 2000. Se înmânau, la Ateneul Român, premiile pentru personalităţile culturale ale României, premiat fiind maestrul Ion Irimescu, marele prieten al Domnului Profesor. După premiere, i-am spus maestrului Irimescu că a doua zi, pe 25 martie, urmează aniversarea domnului profesor la Roman. Pot să vă spun că a doua zi am petrecut în jurul mesei domnilor profesori, împreună cu maestrul şi cu directorul muzeului din Fălticeni, o zi de neuitat, luminându-se colţul acela de Univers cu bucurie, cultură de cea mai înaltă calitate, prietenie, dragoste.

medalie 03Cum am putea uita aceste clipe de viaţă sau un alt moment important, în anul 2004, când Comisia Naţională a României pentru UNESCO, prin secretarii generali Alexandru Mironov şi Șerban Ursu, acorda domnului profesor, prin mâna ministrului Educaţiei Naţionale, premiul naţional pentru jurnalismul de educaţie, punct de pornire pentru o frumosă colaborare editorială. Ce mândrie de prieten şi de romaşcan!

Ne-am obişnuit onoraţi să ne numiţi copiii dumneavoastră.

Suntem exponenţii generaţiilor noastre şi cred că, înainte de toate, suntem oameni buni, aşa cum aţi vrut dumneavoastră să lăsaţi urme pe acest pământ.

Domnule profesor,

Vă vom înmâna dumneavoastră şi doamnei o medalie aniversară la 90 de ani de viaţă dedicaţi culturii şi educaţiei, dar, mai ales, cetăţii şi semenilor noştri.

Vă mulţumim!

Colonel doctor Georgeta – Florentina Ursu, medic primar cardiolog, doctor în ştiinţe medicale – Spitalul de Urgenţă „Profesor dr. Agrippa Ionescu” Bucureşti

COMENTARII

WORDPRESS: 0