La mulți ani, cu sănătate și pace sufletească – guest post Cristina Gherghel

La mulți ani, cu sănătate și pace sufletească – guest post Cristina Gherghel

Dimensiune text

 

Drag cititor, nu te rețin mult.

Astăzi, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cititorii, fideli sau infideli, ai materialelor mele din ziar, de pe blog-uri sau rețele sociale. Acestora le mulțumesc din toată inima.

Umilă plecăciune în fața tuturor celor care îmi apreciază munca, sau măcar respectă reflecțiile mele și tac atunci când nu au ceva frumos de zis.

Pe cei pe care i-am îngrijorat cu povestirile mele din copilărie și i-am făcut să creadă că sunt blocată în perioada comunistă, îi asigur că nu este așa.

Pe cei care înțeleg ce vreau să transmit, îi țin aproape de suflet. În fiecare seară și dimineață mulțumesc cerului pentru onoarea ce-mi fac.

În afară de aceste mesaje de aleasă prețuire, aș vrea să transmit și un îndemn: „Trăiește fiecare moment pe care ți-l dă cerul respectând pământul, ființele și toate lucrurile de pe el. Ceea ce lăsăm în urmă este moștenirea generațiilor viitoare. Ca să fim fericiți, nu este necesar să călcăm în picioare sentimentele și emoțiile nimănui. Poate noi ignorăm, dar nu numai oamenii ci și animalele simt atât durerea fizică cât și cea morală.”

Comportă-te cu lumea cum ai vrea ca lumea să se comporte cu tine. Întotdeauna.

În noul an și ceilalți care vor urma, îți urez să ai tot ceea ce-ți dorești (presupunând că sunt lucruri bune). Iar dacă asta nu se poate, îți doresc să găsești bucurie în lucrurile mici și pacea sufletească să fie mereu la îndemâna ta și a celor dragi ție.

 

CRISTINA GHERGHEL

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0