La mulți ani, Bianca Perie!

Marea campioană împlinește, vineri, 22 de ani. Cea mai bună atletă a României în 2011 vrea o aruncare de 75 de metri la Olimpiadă.

 

1 iunie 2012 este ziua în care Bianca Perie, cea mai bună atletă a României în 2011, va împlini 22 de ani. Campioană a Europei, la tineret, fostă cvadruplă campioană mondială la juniori, I și II, în proba de aruncare a ciocanului, eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș este, în acest moment, numele prin care Romanul se face bine cunoscut în lume. Un oraș mic, de provincie, se poate lăuda cu o sportivă de primă clasă, calificată cea dintîi, dintre atleții români, la Jocurile Olimpice de la Londra. Este în cantonament și se pregătește pentru marele festival sportiv din capitala Angliei, spre care îi fug gîndurile, mult mai repede decît îi zboară ciocanul din mînă la antrenamente.

 

Reporter: Ce își dorește Bianca Perie de ziua sa?

Bianca Perie: Sănătate, cît mai multă sănătate. În primul rînd.

Rep.: Și mai ce? Există persoane apropiate care te pot surprinde.

B.P.: Îmi plac foarte mult surprizele și le accept. Mă aștept eu la cîte ceva, dar nu pot să spun chiar tot. Pot să spun acum că îmi plac foarte mult pantofii. Cu toc înalt. Recunosc, am o grămadă, dar niciodată nu sînt îndeajuns. Aș fi foarte fericită să mai am și alții. Rămîne între noi: îmi plac culorile vii.

Rep.: Cum sînt cele de pe pantofii de sport.

B.P.: Aici este altceva. În primul rînd, vreau să mă ajute la antrenamente și în concursuri. Londra este ținta mea principală în acest an, iar înainte sînt europenele de la Helsinki. Abia din iunie încep să lupt cu metrii, cu distanța. Pînă acum, am făcut antrenamente specifice perioadei pregătitoare a concursurilor de mare și foarte mare importanță. Olimpiada nu are echivalent.

Rep.: Numărul 1 în Europa, la tineret, medaliată la seniori. Nu este la îndemîna oricui. Ce a presupus, în cazul tău, atingerea unor asemenea performanțe?

B.P.: Renunțarea la viața de zi cu zi, la familie, întreruperea cursurilor școlare, renunțarea la viața personală. Distracțiile și ieșirile cu colegii n-au existat pentru mine, dar o să am timp după ce îmi duc treaba la capăt.

Rep.: Ce ai vrea să transmiți celor de acasă, din orașul în care te-ai născut?

B.P.: Să aibă încredere în mine și să mă susțină. Nu pot să promit că voi obține rezultatul acela sau celălalt. Obiectivul meu, la Jocurile Olimpice, este clasarea între primii opt. Trebuie să gîndim limpede. Sînt de părere că o aruncare de 75 de metri te poate aduce între primii patru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0